Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

VV Zeewolde zet verdienstelijke leden in het zonnetje

· leestijd 1 minuut Sport Instagram

ZEEWOLDE – Tijdens de Nieuwjaarsreceptie werden diverse leden van VV Zeewolde zaterdagmiddag gelauwerd. Dat gebeurde in drie categorieën: speler van verdienste, staf van verdienste en lid van verdienste.

Misschien wel de beste…

Rick van der Moolen had volgens voorzitter Ger Blom al veel eerder op zijn lijstje moeten staan. Ooit debuteerde Rick op zijn 15e reeds in het eerste elftal. Na korte tijd bij VVOG te hebben gevoetbald, was hij vervolgens jarenlang aanvoerder van het eerste elftal. De afgelopen jaren was hij actief in de jeugdopleiding van VV Zeewolde. Blom noemde de inmiddels 49-jarige Rick ‘misschien wel de beste voetballer die Zeewolde ooit had gehad’ en benoemde hem tot speler van verdienste. Zeven leden van de vereniging vielen de eer te beurt staf van verdienste te worden. Zij hadden zich gedurende langere tijd verdienstelijk gemaakt op of rond het (voetbal)veld als trainer, assistent-scheidsrechter of anderszins belangrijke schakel. Het betrof Arnold Bokhorst (oud-speler eerste en tweede elftal en al jaren assistent-scheidsrechter bij het tweede), Arnoud Bostelaar (hoewel nog slechts 28 jaar al heel lang actief als speler en later als trainer van JO13, JO16 en JO19) , Robin Hoppen (trad in voetsporen van zijn vader wijlen Luc Hoppen in diverse commissies, trainer JO17-1, scheidsrechter en voorzitter Berwick-comitee), Rob Mulder (voormalig assistent-scheidsrechter bij het eerste, scheidsrechter bij diverse elftallen en veel gevraagde vrijwilliger), Peter Petersen (al heel lang scheidsrechter op zaterdagochtend bij zowel jongens- als meisjesteams), Gert-Jan de Roder (leider van alle teams waar zijn zoon Julian in speelde, kracht- en hersteltrainer en sinds huidig seizoen elftalleider van het eerste) en Martijn Snabel (sinds jaar en dag gediplomeerd scheidsrechter en op diverse fronten als vrijwilliger actief).

Kledingcommissie

Gea de la Mar werd zaterdagmiddag benoemd tot lid van verdienste. Vele jaren was ze lid van de kledingcommissie en nam in 2017 het voorzittersstokje hiervan over van Rianne Hof. Ze sleepte de vereniging op het gebied van kleding door de coronacrisis. “Ze is zeer betrokken, actief, altijd aanwezig, organiseert, regelt, trekt en duwt waar nodig en is goud waard”, voegde voorzitter Blom nog enige extra lovende woorden toe. 

Lampegat

Vrijwilligers van de voetbalvereniging worden meestal tijdens seizoensafsluitende bbq in het zonnetje gezet. Voor Martijn Wortman werd zaterdag een uitzondering gemaakt. Martijn was langere tijd scheidsrechter, medeorganisator van het oliebollentoernooi, lid van de technische commissie, kartrekker van VVZ Maatje en betrokken bij de website. “We gaan hem missen door zijn verhuizing naar Lampegat”, aldus Blom bij de overhandiging aan Martijn van een grote bos bloemen. Onlangs nam Martijn vanwege zijn verhuizing naar Eindhoven ook reeds afscheid als VVD-gemeenteraadslid. 

Rick van der Moolen
Robin Hoppen
Rob Mulder
Peter Petersen
Gea de la Mar
Gert-Jan de Roder
Martijn Wortman
Afbeelding
Afbeelding