Frits van Esveld zorgt koppend voor 1-0.
Frits van Esveld zorgt koppend voor 1-0. Foto: Michel Zrour

VV Zeewolde verslaat VIOS Vaassen in boeiend duel

· leestijd 1 minuut Sport Instagram

ZEEWOLDE – VV Zeewolde heeft zaterdagmiddag een prima 4-2 overwinning behaald op VIOS Vaassen. De zege was dik verdiend, VVZ was de meest voetballende ploeg. Weliswaar werd de verkregen voorsprong twee keer weggegeven, de formatie van Carl Aventurin richtte zich telkens weer op en behield door de driepunter de leiding in de 3e klasse C van het district Oost.

Dadendrang

Zeewolde had er zaterdagmiddag zin in. Dat was vanaf het begin te zien. De dadendrang werd al in de 16e minuut beloond. Denilçon Ramazan liet met een lange rush vanaf links vier tegenstanders zijn hielen zien en gaf vervolgens een perfecte voorzet af op Frits van Esveld die alleen nog maar zijn hoofd tegen de bal hoefde te zetten: 1-0. VVZ bleef de druk erop houden, maar verzuimde verder afstand te nemen. Het kon daarom ook zomaar weer gelijk worden en dat gebeurde in de 25e minuut. De gasten probeerden het met een lange bal naar voren. Daarbij stond doelman Martin van Barneveld te ver voor zijn doel, waar Noah Tuasela dankbaar van profiteerde. De spits kopte de bal voorbij de doelman en schoof  ‘m vervolgens in het lege doel: 1-1. Beide ploegen kregen hierna nog enkele kansen, maar voor de rust veranderde er niets meer aan de stand.

Op en neer

Drie minuten na de hervatting kwam Zeewolde hernieuwd op voorsprong. Eerst schoot Yannick van Zwam nog tegen de lat, maar goaltjesdief Collin van den Brink stond precies op de goede plek om uit de rebound alsnog te scoren: 2-1. Het spel golfde hierna op en neer, al was de thuisploeg het meest in balbezit. Toch kwamen de gasten in de 65e minuut opnieuw langszij. Knullig verdedigen aan Zeewolder zijde lag hieraan ten grondslag. Bij een voorzet vanaf links werd Jaron Dijksterhuis compleet over het hoofd gezien, waarna de invaller Van Barneveld koppend op het verkeerde been zette: 2-2. Het sierde VVZ deze middag dat de ploeg blééf voetballen. Dat resulteerde in de 76e minuut opnieuw in een voorsprong. Was een corner met een overstapje in de eerste helft ook al uitgeprobeerd, nu was de uitvoering helemaal perfect. De later tot man of the match uitgeroepen Milan Brüggemann kon zodoende met een hard schot voor 3-2 zorgen. In de slotfase werd VVZ nog ver teruggedrongen, maar het slotakkoord was voor de mannen van Aventurin. Het was al in de zesde minuut van de blessuretijd toen invaller Ivor Wolters oog in oog met VIOS-goalie Robin de Vries beheerst bleef en het overzicht behield: 4-2. Zaterdag 23 maart staat voor de polderboys de uitwedstrijd tegen het op de zevende plaats staande SV ’t Harde.