René de Jong, Anneleen Links en Ben Scharft zijn klaar voor de fandag op 8 mei.
René de Jong, Anneleen Links en Ben Scharft zijn klaar voor de fandag op 8 mei. Foto: Marco Jansen

Wolderwijd kijkt uit naar fandag: ‘Zichtbaarheid belangrijk voor toekomstambities’

· leestijd 2 minuten Sport Instagram

ZEEWOLDE - KV Wolderwijd staat aan de vooravond van een grote dag in de 32-jarige clubgeschiedenis. Op woensdag 8 mei komt TeamNL Korfbal voor een clinic en demonstratiewedstrijd naar Zeewolde. Het duel met het regioteam in de nieuwe sporthal Het Baken is uitverkocht met ruim 600 fans en te zien via een livestream.

(door Marco Jansen)

Ben Scharft komt uit Drenthe en woont nu 17 jaar in Zeewolde. Hij is nu acht jaar voorzitter en trots op zijn club. “Twee jaar geleden hebben we een Nederlands kampioenschap voor B-teams georganiseerd. Maar hoe dit leeft is wel uniek. We zijn nu veel beter en breder bezet om dit te regelen. Iedereen is trots en vindt het gaaf om te helpen bij de zichtbaarheid. Want we hebben dit gedaan met de insteek om de club met het 40-jarig bestaan van Zeewolde op de kaart te zetten. Het zou mooi zijn als iedereen weggaat met de gedachte dat ze iets mee hebben gemaakt wat je in Zeewolde niet gauw mee zal maken. Mijn grootste drijfveer is als ik andere plezier zie hebben, dan is het voor mij geslaagd.”

René de Jong is ’s avonds gastheer voor de genodigden. “Voor mij is de dag geslaagd als de tribunes vol zitten met mensen die het een leuke sfeer vinden en dat het ervan afspat dat korfbal een gave sport is. Hopelijk resulteert dat in nog meer mensen langs het veld.”

Anneleen Links is speelster van Wolderwijd 1 en met Rick Bultman gevraagd voor het regioteam: ,,Ik hoop dat ’s middags de kinderen veel leren van de clinic en dat de wedstrijd ’s avonds spannend is. Het is bizar dat ik mee mag doen en als ik ook een beetje mee kan doen in niveau zou dat leuk zijn.”

Jaar rond korfballen

Wolderwijd is de afgelopen 5 jaar jaarlijks met 10% gegroeid en telt nu ruim 140 leden.

Scharft: “Sinds onze blokhut in 2017 afbrandde en we een nieuwe kantine hebben, is de binding een stuk groter geworden. Er zijn er meer activiteiten, zoals een barbecue en bingoavond.”

De club staat aan de vooravond van nieuwe veranderingen en De Jong neemt een voortrekkersrol. Hij hoopt dat meer mensen willen meedenken over de toekomst. “Nu spelen en trainen we op het veld, en dan is het hier overdag snel vol. Maar in de maanden oktober tot en met maart is het hier leeg. Dat is zonde, want dat breekt de groei van je verenigingsleven af. Ook hebben we hier geen kleedkamers. Onze leden en de gasten moeten we naar de voetbalclub sturen om zich om te kleden.”

Ook Anneleen Links vindt een kantine bij de zaal belangrijk. ,,Als het na de training niet open is en ik al buiten ben, loop je niet van de parkeerplaats naar deze kantine en ga je eerder naar huis.”

Het rubber kunstgras is aan vervanging toe voor een kunstgras zandveld. De wens van de club is het jaar rond korfballen op één locatie. De Jong: ,,We willen graag een kantine vast aan de zaal De Horst, waar wij in spelen. Onze droom is een kantine met kleedkamers waarbij je van de hal en het veld gebruik kan maken. Dat zou de groei een boost geven. Dit sportpark is 30 jaar oud. We hebben een voorstel wat hopelijk omarmd wordt door de andere gebruikers – voetbal, hockey, tennis, jeu de boules en honkbal. We proberen alle verenigingen aan tafel te krijgen voor een optimale invulling, inclusief de gemeente.”