Afbeelding
Eigen foto

Het Streekdiner: Heerlijk eten in en uit Zeewolde!

· leestijd 1 minuut Algemeen Instagram

ZEEWOLDE - Van fruit, groenten tot vlees en van brood, kaas tot honing; dit is slechts een kleine greep uit de prachtige en smaakvolle producten die onze streek te bieden heeft. Om de inwoners kennis te laken maken met al dit lekkers uit de buurt, organiseren drie boerinnen, Netty Verduijn, Anika Boerma en Wendy van de Westeringh, in samenwerking met de gemeente, op woensdag 12 juni Het Streekdiner.

Deze editie staat in het teken van het 40-jarig bestaan van Zeewolde. De grote feesttent op het evenemententerrein wordt voor dit smakelijke en unieke event omgetoverd tot een pop-up restaurant. In totaal is er plaats voor 250 gasten. Kaarten á €27,50 per persoon zijn vanaf 1 mei verkrijgbaar via: www.eventbrite.nl, zoeken op Streekdiner Zeewolde.

Onder het motto ‘Eet uit je streek’ vond in 2018 de eerste editie van Het Streekdiner plaats. Het was meteen een groot succes. Er volgden nog vier edities, waaronder een XL-editie in het kader van de Dag van de Duurzaamheid met maar liefst 200 gasten, waarvoor de overdekte passage in het Ravelijn werd omgetoverd tot pop-up restaurant. “Dit was een unieke belevenis”, aldus Netty.

Met ruimte voor 250 gasten wordt de komende editie nog weer groter. Aan Netty, Anika en Wendy de uitdaging om alles in goede banen te leiden. “Er is al een keuken en een cateraar, dus in die zin worden we wel ontzorgd. En de chef-kok van de cateraar, Willem de Boer, heeft het menu samengesteld.” Voor het uitserveren van het eten krijgen de boerinnen, net als in 2019, weer hulp van een aantal boeren, wat het diner extra beleving geeft.

Het bijzondere van Het Streekdiner is dat vrijwel alle producten die gebruikt worden uit Zeewolde en omgeving afkomstig zijn. Van ossenworst tot graskaas, van bloemkool tot honing en van verse friet van lokale aardappelen, rabarber tot knapperig brood gemaakt van de tarwe uit Zeewolde. “Soms sta je er verbaasd van wat er allemaal is”, aldus Netty. “We hopen dan ook met Het Streekdiner veel mensen te verrassen.”

Het pop-up restaurant wordt geheel in stijl aangekleed en diverse muzikanten zorgen voor een sfeervolle muzikale omlijsting van Het Streekdiner.

De initiatiefnemers hopen met Het Streekdiner de gasten een hele gezellige avond te kunnen bieden. “We vinden hel heel leuk om de mensen te laten zien wat er allemaal geteeld en gemaakt wordt in Zeewolde door de boeren en lokale ondernemers.”

De link naar Het Streekdiner is ook te vinden haar FB-pagina en op puurzeewolde.nl en bij gemeente Zeewolde