Windpark Zeewolde overhandigt boerenproducten aan de voedselbanken van Zeewolde en Almere.
Windpark Zeewolde overhandigt boerenproducten aan de voedselbanken van Zeewolde en Almere. Eigen foto

Voedselbanken profiteren van burenactie Windpark Zeewolde

Algemeen Instagram

ZEEWOLDE – De boeren van Windpark Zeewolde konden ook dit jaar terugkijken op een geslaagde burenactie. De voedselbanken van Zeewolde en Almere profiteerden van deze actie. Zij kregen potjes honing, eieren en kaas van de boeren gedoneerd.

Windpark Zeewolde is het grootste windmolenpark op land in Nederland. Meer dan 200 boeren zijn bij dit windpark betrokken. Ruim 350 bewoners uit een geselecteerd postcodegebied in Almere maakten in twee weekenden kennis met de boeren en het windpark. Zo werd deze sympathieke actie voor de naaste buren van het windpark een leuk en leerzaam uitje. Het leverde veel positieve reacties op.

Om de burenactie extra kracht bij te zetten, werden de voedselbanken van Zeewolde en Almere verrast met heerlijke boerenproducten: wat de bewoners meekregen aan producten, doneerde het windpark in dezelfde hoeveelheden ook aan de twee voedselbanken. Voedselbank Almere en Voedselbank Zeewolde namen 8 mei de producten dankbaar in ontvangst. Ze waren blij met de potjes honing, de eieren en de kaas – heerlijke producten die op deze manier hun weg vinden naar mensen die het goed kunnen gebruiken. Zo kunnen de boeren iets voor hun directe omgeving betekenen.