Afbeelding
Eigen foto

Natuurwerkdag

Bosgeluiden

We naderen alweer november en dan is er traditioneel op de eerste zaterdag de Natuurwerkdag in Nederland. Een dag waarbij overal de handen uit de mouwen wordt gestoken voor de natuur. Ook Staatsbosbeheer doet mee in Zeewolde. We hebben dit jaar een bijzonder project in het Hulkesteinse bos. Daar liggen een aantal Stuifketels (soort van poelen) die helemaal dicht gegroeid zijn. Deze willen we graag weer open hebben en dat project leent zich uitstekend voor een leuke Natuurwerkdag. We gaan struiken zagen en van deze takken maken we rond de Stuifketel een mooie takkenril waar vogels en kleine zoogdieren zich kunnen verschuilen. 

Denk je nu, dit vind ik leuk, help dan mee op zaterdag 4 november. Opgeven kan via www.natuurwerkdag.nl/klussen/zeewolde-hulkesteinsebos. Hier vindt je ook meer informatie over deze gezellige dag. Staatsbosbeheer zorgt voor koffie, thee en een lekkere kop soep. Doe je mee?

Wij hebben een grote locatie die geschikt is voor kinderen en volwassenen. Ben je met een groep? Dan kun je ook bij ons terecht, want wij hebben ruimte voor 100 deelnemers.

Boswachter Rob Koetsier.