Afbeelding
Foto: Staatsbosbeheer Zeewolde

Op blote voeten door het bos

Bosgeluiden

De een moet er niet aan denken, de ander kan er geen genoeg van krijgen van op je blote voeten door het bos te lopen.

Op je blote voeten lopen door het bos is harstikke leuk. Je voelt het gras kriebelen, het zand, de klei en modder tussen je tenen, het zachte van mos, houtsnippers en schelpjes onder je voeten. Natuurlijk is het even wennen en uitkijken voor scherpe en puntige delen maar zeker de moeite waard om het een keer te proberen. Je ervaart de natuur zo toch anders. Kinderen vinden het vaak prachtig om te doen.

Ik kan me voorstellen dat het in het begin een beetje eng is, maar daar hebben we een oplossing voor: een blotevoetenpad. In het Horsterwold hebben we ook een blotevoetenpad liggen, het kabouter Anne’s Blotevoetenpad. Deze vind je naast Natuurkampeerterrein Dasselaar aan de Dasselaarweg. Zeker een aanrader met kinderen. De route wordt namelijk aangegeven door kabouters met leuke opdrachten voor de kinderen onderweg. De route is een kleine kilometer, dus voor iedereen goed te doen die kan lopen. Kinderwagens kunnen niet mee. Je kunt de opdrachten aan het begin van de route scannen met je telefoon en de route is gratis.

Wie weet werkt het zo aanstekelijk dat je wel het hele Horsterwold wilt verkennen op je blote voeten.

Boswachter Rob Koetsier

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00