Foto: Zeewolde Actueel

Echtpaar Van der Elst – Roest viert gouden huwelijksjubileum

· leestijd 1 minuut Gemeente Instagram

ZEEWOLDE — Maandag 26 februari jl. was het precies een halve eeuw geleden dat Koos van der Elst en Elly van der Elst – Roest in het huwelijk traden. Dat vierden ze heerlijk in de Spaanse zon, zodat bijna twee weken later burgemeester Gerrit Jan Gorter alsnog het paar namens het gemeentebestuur hartelijk kwam feliciteren, en natuurlijk ontbrak een feestelijk bloemetje daarbij niet.

Koos en Elly zijn allebei afkomstig uit de Randstad. Haar ouderlijk huis stond in Bergambacht, het zijne in Honserlersdijk. Op de vraag waar ze elkaar dan tegenkwamen kwam het vrolijke antwoord: “Nou, dáár dus niet!” En Elly gaat verder: “Eigenlijk was dat heel toevallig. We waren allebei met onze ouders op vakantie, op een park in Oisterwijk. Brabant, dus! En hoe gaat dat, je vermaakt je met typische vakantiespelletjes. Even verderop werd badminton gespeeld. Ik erop af, ‘hoi, ik ben Elly, mag ik meedoen?’ Nou, dat mocht! En zo is ’t gekomen…” 

Koos vertelt over het vervolg: “Toen ik in dienst moest was het aantrekkelijk om dan getrouwd te zijn, want dan zat er betere betaling aan vast dan wanneer je gewoon dienstplichtig soldaat was. Nou, trouwen, dat waren we toch al van plan, dus dan meteen maar! Inwonen, dat leek ons niks, en we zijn toen maar begonnen op een flatje in Gouda.” De dagelijkse werkzaamheden van Koos als optometrist bij een grote optiek-keten bracht op een gegeven moment met zich mee dat centraal in het land wonen “toch wel handig was”, en zo kwam het gezin Van der Elst, met inmiddels vier kinderen, in Zeewolde terecht. Elly, met een medische achtergrond, solliciteerde toen de kinderen wat groter waren als laborante bij de prikpost, waar ze gedurende 14 jaar vele buisjes bloed afnam bij menig Zeewoldenaar. 

Als buitengewoon vitale zeventigers zijn Koos en Elly twee maal per week oppas-grootouders – “We hebben vier kleinkinderen!” –, ze wandelen ontzettend veel, Koos klust graag, Elly tuiniert – “Als dat zo uitkomt doe ik ook even de tuin voor een buurvrouw voor wie dat allemaal wat lastig is…” –, ze zitten kortom niet stil, en zijn er met alle plezier voor de mensen om hen heen. “Zo lang het kan blijven we dat doen. Bezig blijven, daar gaat het om.”