Jade en Tessa (Zeewolde) Hanneke (Dronten) Eigen foto

Vijf keer goud voor Taekwon-do Hwa Rangdo

Sport Instagram

HELMOND/ZEEWOLDE - De dames van Taekwon-do vereniging Hwa Rangdo hebben op zaterdag 27 januari maar liefst vijf keer goud behaald tijdens de Open Dutch in Helmond.

Aan dit grote internationale Taekwon-do toernooi deden 108 teams (700 deelnemers) uit 21 landen mee. Voor Tessa was dit haar eerste toernooi in de 2de Dan klasse. Voor Jade was dit haar eerste grote internationale toernooi en ook Hanneke kwam voor het eerst in een nieuwe klasse uit. En wat hebben ze het alle drie goed gedaan. Tessa behaalde een eerste plaats Tuls. Jade en Hanneke behaalde beide een eerste plaats bij het onderdeel Tuls en ook behaalden beide dames een eerste plaats bij het onderdeel Sparren.

Iedereen kan terug kijken op een geweldig goed toernooi waar Hwa Rangdo als 7de in het overall medaille klassement eindigde. “Als Taekwon-do club zijn wij trots op de sporters, coach en scheidsrechters die onmisbaar zijn tijdens de wedstrijden. Wij kijken uit naar 3 maart, dan staat de Flevocup op het programma.”