Zwart-Wit steekt spaak in kampioenswiel VV Zeewolde

· leestijd 1 minuut Sport Instagram

ZEEWOLDE – Van de drie scenario’s om kampioen te worden en daardoor rechtstreeks te promoveren naar de tweede klasse hield VV Zeewolde na zaterdagmiddag alleen nog het minst gunstige over. Door de 2-1 nederlaag bij Zwart-Wit ’63 slonk de voorsprong op de Harderwijkse opponent tot drie punten en moet de formatie van Carl Aventurin alsnog drie wedstrijden vol aan de bak het seizoen zonder verdere kleerscheuren winnend af te sluiten.

Veel meegekomen publiek

VVZ speelde zaterdagmiddag bijna een thuiswedstrijd. Dat kwam mede doordat misschien wel de helft van het publiek uit Zeewolde afkomstig was. Er stond deze middag dan ook iets op het spel. Zeewolde kon een beslissend gat slaan, maar ook Zwart-Wit had nog kans op het kampioenschap en zeker op een periodetitel. De spanning was in de beginfase vooral zichtbaar door veel balverlies aan beide zijden. Zeewolde leek de iets betere ploeg, maar de counters van de thuisploeg leverden meer dreiging op. Gaandeweg begonnen de polderboys slordiger te spelen en dat werd in de 27e minuut voor het eerst bestraft. Enno van Keulen tikte in het eigen strafschopgebied Silvano Wild aan, waarna laatstgenoemde redelijk gewillig naar de grond ging. Scheidsrechter Schoemaker was zeer gedecideerd en gaf de thuisploeg een strafschop die feilloos werd binnengeschoten door Ruben Karssen: 1-0. Zeewolde moest nu wel komen en deed dat ook. Na enkele mislukte pogingen was er in de 44e minuut de verdiende en luid bejubelde gelijkmaker. De van links naar rechts over het veld zwervende Karim Arzini kwam geheel vrij te staan en passeerde de verder prima keepende Farhad Didari in de verre hoek: 1-1.

Moed der wanhoop

De tweede helft was amper dertig seconden oud toen Zeewolde alweer tegen een achterstand aankeek. Jan van Bijsteren mocht zomaar een voorzet vanaf links inschieten: 2-1. De treffer zorgde voor een mentale tik bij Zeewolde. De wedstrijd was echter nog lang niet verloren en mede door het inbrengen van Ivor Wolters en later Jordy Gaal trokken Aventurins bij tijd en wijle stormachtig ten aanval, al leek het soms ook wel of dat met de moed der wanhoop was. De thuisploeg verdedigde zich kranig en verder dan een buitenspelgoal van Wolters en een bijnadoelpunt van Jonas Katshima kwam Zeewolde uiteindelijk dan ook niet. De voortreffelijk leidende scheidsrechter Schoemaker liet zo’n tien minuten extra spelen. In die tijd werd Jordy Ernsten van Zwart-Wit nog uit het veld gestuurd, nadat hij Karim Arzini had neergemaaid. In het tumult dat ontstond kon de Zeewolder voorwaarts zich niet beheersen en kon hij na zijn tweede gele kaart eveneens vertrekken.