Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel (archieffoto)

Thijs Noorlandt laat kinderkoning nieuw avontuur beleven

Algemeen

ZEEWOLDE – Na het succes van ‘De laatste kinderkoning’ heeft de Zeewolder auteur Thijs Noorlandt een tweede avontuur uit het land van de kinderkoningen gepresenteerd: ‘De kinderkoning en de mysterieuze snurkziekte’.

Race tegen de klok

Uvoriaal is een heerlijk land omdat er altijd een kinderkoning de baas is. Maar alles verandert als tijdens het Koningsfeest mensen om onverklaarbare redenen in slaap vallen en hard beginnen te snurken. De snurkers zijn niet meer wakker te krijgen. Wanneer de mysterieuze snurkziekte zich steeds verder over het land verspreidt, ontstaat er paniek bij de inwoners. Voor koning Josia en eerste minister Ann is het een race tegen de klok om een tegengif te vinden voordat het hele land in slaap is gevallen. Zoals de titel al doet vermoeden is ‘De kinderkoning en de mysterieuze snurkziekte’ weer een zeer fantasierijk verhaal geworden, waarbij de onderliggende vraag luidt: waar stel jij je vertrouwen in tijdens een crisis?

Knipoog naar Zeewolde

Thijs Noorlandt – getrouwd en vader van vier kinderen – is journalist en programmamaker bij de christelijke zender Groot Nieuws Radio. Met de serie over de kinderkoningen moedigt hij kinderen aan om te delen hoe de wereld er volgens hen uit moet zien. Deel één uit de serie over de kinderkoning werd goed ontvangen (zo is er inmiddels een tweede druk verschenen) en dingt zelfs mee naar twee christelijke boekenprijzen. In deel twee heeft de plaatselijke auteur een knipoog naar Zeewolde gestopt. Als er gezocht wordt naar een tegengif voor de snurkziekte die het land teistert, proberen ze het dalkruid, robertskruid en speenkruid uit…