enthousiaste bouwers/buurtbewoners rondom de initiatiefnemers, Timo, Janne en moeder Marlijn (achter Janne).
enthousiaste bouwers/buurtbewoners rondom de initiatiefnemers, Timo, Janne en moeder Marlijn (achter Janne). Foto: gemeente Zeewolde

Speelplek Koraal uitgebreid met wilgenhut

· leestijd 1 minuut Gemeente Instagram

ZEEWOLDE - Enige tijd geleden werd in de Edelstenenbuurt een buurtschouw gehouden ter voorbereiding op het groot onderhoud. Tijdens de schouw werd door buurtbewoners onder andere gevraagd of het mogelijk is om de speelplek tussen Koraal 8 en 12 leuker te maken.

Deze vraag is door de gemeente opgepakt. Omdat de speelplek tussen Koraal 8 en 12  geen centrale speelplek is, mag de gemeente er geen extra speeltoestellen bij plaatsen. Wel is besloten om speelaanleidingen te creëren door middel van een herinrichting van het groen. Uiteraard dienen deze aanpassingen goedgekeurd te worden door de gemeente, mogen ze geen hinder opleveren bij het beheer en moet de veiligheid van de gehele speelplek gewaarborgd blijven.

Na overleg is besloten om een wilgenhut te bouwen als toevoeging aan deze speelplek. Deze hut past binnen de voorwaarden die gelden voor deze speelplek. Als het werk voor het groot onderhoud in de Edelstenen buurt start, komt er ook nog een grondwalletje met enkele stapstenen als speelaanleiding bij deze speelplek.

Het initiatief tot uitbreiding van de speelplek is voornamelijk genomen door Marlijn Oosterhof en haar kinderen Timo (6 jaar) en Janne (7 jaar). De wijkbeheerder en diverse buurtbewoners hebben geholpen met de bouw van de hut. Op de foto is te zien hoe de hut er eind van de ochtend bij stond. In de middag hebben de buurtbewoners nog extra takken in de hut gevlochten.

Foto: Gemeente Zeewolde

Wilgentenen zijn takken die vrijkomen bij het knotten van wilgen. De takken die hier gebruikt zijn, zijn gesnoeid in Zeewolde. Wanneer wilgentakken in de grond worden gestoken, ontwikkelen ze wortels en gaan ze opnieuw groeien. Hierdoor is de hut een levende constructie geworden. 

De centrale speelplek van deze buurt ligt in de Kwarts. Hier komen dit jaar ook nog meer speeltoestellen om de plek aantrekkelijker te maken voor de hele Edelstenenbuurt.