Afbeelding
Foto: Eigen foto

In the picture: Betty Geerse-Jasperse

· leestijd 1 minuut In The Picture

Aflevering 575: Betty Geerse-Jasperse (aangewezen door Hermien de Graaf). 

Naam: Betty Geerse.

Leeftijd: 61 jaar.

Geboorteplaats: Ik ben geboren in Middelburg en daarmee natuurlijk een echte Zeeuw.

Kinderen: Samen met mijn man Leen kreeg ik twee zonen en twee dochters. Zij vonden allemaal een fijne partner. De zonen zorgden voor vier kleinkindjes en één nog inpandig kleinkindje.

Beroep: Ik ben heel blij dat ik directeur mag zijn van de nieuwkomersschool in Zeewolde, De Bosruiter.

Ook bekend van: Wanneer je vanaf 1985 hier in het onderwijs werkt zullen heel veel mensen je daar van kennen. Fantastisch om soms in gesprek te raken met oud-leerlingen of hun ouders.

Sport: Hardlopen en wielrennen.

Hobby’s: Ik houd heel erg veel van lezen!

Dat heb ik vooral van m’n ouders meegekregen: Mijn ouders hadden een positieve kijk op het leven, kijken naar wat goed is, helpt je gemakkelijker door het leven dan steeds kijken naar wat niet lukt of kan.

Dat heb ik juist van m’n kinderen geleerd: Denk niet dat wat je zelf ooit leerde De Waarheid is; je kinderen brengen je op plekken en in situaties die soms buiten je eigen gezichtsveld liggen en heel waardevol kunnen zijn.

Ik kan zorgen hebben om: Het feit dat mensen soms ervaren dat ze buiten de maatschappij staan, dat ze niet meetellen. Laten we elkaar opzoeken en in gesprek gaan.

Zeewoldenaar sinds: 1982, omdat wij toen een akkerbouwbedrijf toegewezen kregen aan de Dodaarsweg.

Favoriete jaargetijde: Herfst!! Storm en wind en regen!!

Mijn kleine bijdrage aan klimaatverbetering: Een extra laagje wol aan en de kachel lager. 

Zeewolde is (al) 40 jaar: Ja, en wat een dorp staat er, hè?! Fijn om in te wonen!

Asielzoekerscentrum weer geheel gevuld: Heel veel mensen die in Zeewolde op het azc wonen, hebben kinderen. Die kinderen gaan naar school en dus spreek ik veel van hen. Op pad gaan met je gezin en je leven, je familie, je huis achterlaten, doe je niet zomaar. Wanneer je in ons land komt is het fijn wanneer mensen je wegwijs maken. Gelukkig zijn er heel veel mensen in Zeewolde die dat graag doen. 

Het feit dat ik door Hermien de Graaf werd aangewezen voor ‘In the picture’: Leuk!

Voor welke uitdagingen sta je als directeur van De Bosruiter, basisschool voor nieuwkomers? (vraag Hermien de Graaf): Ik denk dat de belangrijkste uitdaging is, ervoor te zorgen dat de kinderen bij ons op school een goede start maken in het Nederlands onderwijs, zodat ze zelfstandig en met gebruikmaking van hun talenten hun weg vinden in de Nederlandse maatschappij.

Wat ik verder nog kwijt wil: Het onderwijs is een prachtig vak!!

Volgende keer in the picture: Jannet Middelkamp.

Mijn vraag aan haar: Met hart en ziel zorg jij ervoor dat mensen in beweging zijn. Als je een toverstafje had, wat zou je dan veranderen in Zeewolde?