Afbeelding
Eigen foto

Koninklijke presentatie jeu de boule

Ingezonden Instagram

ZEEWOLDE - Om een goede plaats te krijgen op Koningsdag moet je vroeg uit de veren. Maar om 05.00 uur lukte dat Jeu de boulesvereniging Les Trois Etoiles en waren zij helemaal klaar om zich te presenteren aan het publiek in Zeewolde. 

Er werd serieus gespeeld met de echte zware ballen. Iedereen die dacht dat het makkelijk was, werd uitgenodigd om dat dan maar even te laten zien. “En ja, als zelfs burgemeester Gerrit Jan Gorter de bal in de hand neemt, volgen er al snel mensen die hem willen overtreffen.”

De belangstelling was de gehele dag erg goed, en veel mensen waren op de hoogte dat Jeu de boulesvereniging haar ledenaantal flink wil uitbreiden. Bij de meesten was ook bekend dat de vereniging het hele jaar door wil kunnen spelen, maar dat dit momenteel niet mogelijk is vanwege het gebrek aan overdekte banen.

“Doordat we zelf aan het spelen waren, zagen mensen ook dat het een heel toegankelijke sport is die door jong en oud gespeeld kan worden. Door mee te spelen werden mensen enthousiast en overwogen ze om lid te worden.
Door het zelf te doen, ervaar je dat het niet alleen een balletje bijleggen is, maar dat er tactiek, inzicht en techniek moeten worden getraind om echt punten te kunnen scoren. En dat als je het speelt, je gezondheid ook op een goede manier getraind wordt, en dat tot op zeer hoge leeftijd. Daarom is onze slogan ook: fit en gezond met boulen!’

Meer info: jeudebouleszeewolde.nl

Afbeelding