Afbeelding
Foto: Coloriet

Met de bus langs de tulpenvelden

Ingezonden

ZEEWOLDE - Bewoners van Coloriet Zeewolde hebben op woensdag 24 april, samen met hun familie en begeleiders, genoten van een busreis langs de tulpenvelden, mogelijk gemaakt door Tulpenroute Flevoland.

Helaas bereikten de tulpen dit jaar al snel hun piek en waren veel velden al gekopt, een noodzakelijke stap voor de tulpenbolproductie van de boeren. Gelukkig waren er nog enkele velden die nog in bloei stonden en waarvan kon worden genoten.

Gids Nico vertelde tijdens de rit over de bezienswaardigheden onderweg en de geschiedenis van de polder. Namens Tulpenroute Flevoland legde Marianne uit hoe het groeiproces van bol tot tulp op het land precies verloopt. Ook werd er een bezoek gebracht aan de tulpenboer die de groep vorige maand nog tulpenbollen had geschonken om van te genieten in eigen tuin, en aan twee boerderijen van trotse oud-boeren, waar kleinkinderen het levenswerk van hun grootouders voortzetten.

Het weer tijdens de busreis was typisch Nederlands, wisselvallig met af en toe stevige regen- en hagelbuien onderweg, maar gelukkig scheen ook af en toe de zon. Al met al hebben de bewoners van Coloriet genoten van een prachtige middag samen.

Dit jaar waren de routes van Tulpenroute Flevoland eerder geopend vanwege verrassende weersomstandigheden en de snelle groei van de tulpenvelden. Ondertussen zijn de routes vervroegd gesloten vanwege de gekopte velden.

Meer info: www.tulpenrouteflevoland.nl

Afbeelding
Afbeelding