• Alles

Online lezing Natuurlijke vijver

dinsdag 11 mei 19:30 uur

Landschapsbeheer Flevoland

FLEVOLAND - Met een natuurvijver in de tuin is er altijd iets te zien. Het water en de bloeiende oeverplanten trekken veel dieren aan, zoals kikkers, salamanders, insecten en allerlei soorten vogels. En niet te vergeten: het wateroppervlak zorgt voor extra koelte tijdens warme dagen. Landschapsbeheer Flevoland geeft daarom op dinsdagavond 11 mei een online lezing over de voordelen van een vijver in de tuin. 

Een natuurvijver ziet eruit als een vijver in een park of bos, natuurlijk beplant en met veel dierenleven. Door de rijke beplanting gaat een natuurvijver op in de rest van de tuin. De kant loopt vloeiend over in het water en de ondiepe zones zijn beplant met moerasplanten. De vorm van een natuurvijver is meestal onregelmatig. Hierdoor ontstaan allerlei natuurlijke groeiplaatsen voor waterplanten en onderkomens voor kleine dieren. Misschien komt er een egel langs om zijn dorst te lessen of zie je in de schemer een salamander in het water scharrelen.

Onderzoek naar amfibieën dit voorjaar in Lelystad, samen met de eigenaren van een 40-tal vijvers, laat zien dat tuinvijvers in trek zijn bij de bruine kikker en gewone pad om hun eitjes te leggen, maar dat ook de kleine en alpenwatersalamander in tuinvijvers voorkomen. Ecoloog Rebecca vertelt over de belangrijkste bevindingen. 

De presentatie is van 19.30 tot 20.30 uur. Er is ruimschoots gelegenheid om via de chat vragen te stellen. De lezing is gratis en bedoeld voor alle bewoners en andere geïnteresseerden in Flevoland. Aanmelden via flevoland@landschapsbeheer.net. Per mail wordt een inlogcode toegestuurd die op de avond zelf toegang geeft tot de lezing. Graag uiterlijk één dag van tevoren aanmelden via

flevoland@landschapsbeheer.netLandschapsbeheer Flevoland
deel deze activiteit