Blauwe kiekendief in de ‘Stille Kern’

Blauwe kiekendief in de ‘Stille Kern’

Bosgeluiden - 16 mrt, 08:00

Vorige week een onverwachte maar zeer fraaie ontmoeting in de Stille Kern. In de zware regen en wind vloog een vogel, lichtblauw en speurend over het riet

Miauwende buizerd

Miauwende buizerd

Bosgeluiden - 8 mrt, 15:14

Tijdens een wandeling in het bos ‘Horsterwold’ kan het maar zo gebeuren dat u boven uw hoofd het gemiauw van ‘katten’ denkt te horen. Tijdens mooie, zonnige, dagen in februa..

Winter weg

Winter weg

Bosgeluiden - 22 feb, 10:44

Hoorden we vorige week nog het kraken van de sneeuw onder de voeten en het krassen van de schaatsen over het ijs is het nu, een paar dagen later, het fluiten van een aantal z..

Ranstijd

Ranstijd

Bosgeluiden - 10 feb, 15:55

Het is ranstijd, paartijd, voor de vossen. In deze periode laat de vos zich meer zien en vooral ook horen door luid te keffen

Klapekster

Klapekster

Bosgeluiden - 2 feb, 10:00

ZEEWOLDE - Het is een opvallende verschijning; even groot als een zanglijster, met zijn kenmerkende contrasterende zwart-wit-grijze kleuren is de Klapekster niet te missen da..

Gelderseroos

Gelderseroos

Bosgeluiden - 18 jan, 15:16

Tijdens het voorjaar, zomer en herfst wordt er door de natuur hard gewerkt om een flinke wintervoorraad aan voedsel te maken voor de dieren die daar in de winter van afhankel..

Natuuropdrachten voor thuis

Natuuropdrachten voor thuis

Bosgeluiden - 13 jan, 09:46

ZEEWOLDE - Omdat de basisscholen vanwege het coronavirus nog steeds zijn gesloten bied Stichting Natuurwijs van Staatsbosbeheer online doe- opdrachten aan voor ouders met kin..

Nestkastjes in de Eikenlaan

Nestkastjes in de Eikenlaan

Bosgeluiden - 29 dec 2020, 08:00

ZEEWOLDE - In de eiken, die langs de Dasselaarweg staan, zijn aan weerszijde van het fietspad nestkastjes opgehangen in de eiken. Staatsbosbeheer hoopt op deze manier een na..

Nieuw bosplantsoen

Nieuw bosplantsoen

Bosgeluiden - 22 dec 2020, 08:30

Het eerste bosplantsoen, het betreft ongeveer 40. 000 bomen en struiken, is vorige week afgeleverd bij Staatsbosbeheer en staat ingekuild op de inkuilplaats op het erf van St..

Iepen banken

Iepen banken

Bosgeluiden - 11 dec 2020, 11:34

ZEEWOLDE - Alle populieren picknicksets die zijn geplaatst langs de fietspaden en zijn aangetast door de Populierglasvlinder, en daardoor worden opgevreten, worden vervangen ..

Dode bever

Dode bever

Bosgeluiden - 20 nov 2020, 09:50

Vrijdagochtend heeft een wandelaar een dode bever gevonden in de buurt van de beverburcht tegenover de schuur van IVN Zeewolde. Het betreft een jong dier dat deze zomer is g..

Rasteren

Rasteren

Bosgeluiden - 10 nov 2020, 08:05

In het plantseizoen 2020 / 2021 zal er ruim 62 hectare nieuw bos worden ingeplant. Deze week is er een begin gemaakt om een deel daarvan, 37 hectare, af te schermen met een ..

Kleuren in het bos

Kleuren in het bos

Bosgeluiden - 2 nov 2020, 09:44

Deze tijd van het jaar krijgt het bos een geheel ander uiterlijk. Eerst verkleuren de bladeren, daarna vallen ze af

Vlaamse Gaai

Vlaamse Gaai

Bosgeluiden - 11 okt 2020, 12:06

Voedsel vindt de Vlaamse gaai in bomen en struiken, in de lucht en op de grond. Hij eet van alles

Voetballen in het bos

Voetballen in het bos

Bosgeluiden - 5 okt 2020, 13:54

Zo’n Hollandse zomer als we nu beleven, dus met een afwisseling van zon en regen, is gunstig voor het verschijnen van witte bollen. Ze komen in twee formaten: zo groot als e..

Voetballen in het bos

Voetballen in het bos

Bosgeluiden - 5 okt 2020

Zo’n Hollandse zomer als we nu beleven, dus met een afwisseling van zon en regen, is gunstig voor het verschijnen van witte bollen. Ze komen in twee formaten: zo groot..