Bij de les

Bij de les
Belevenissen op het voortgezet onderwijs!

Natte sokken

Tuesday 20 February 2018

“Hoe komen die kleddernatte sokken op tafel?” vraag ik aan een vrolijke brugklasser.

“Nou, gewoon” zegt ze.

“Hoezo, gewoon?” vraag ik haar, kijkend naar die vieze druppende sokken.

“Kijk” zegt ze; “ik heb het heel slim aangepakt. Want ik wilde geen straf”.

Nu begrijp ik er niks meer van.

Natuurlijk is ze me geen verklaring schuldig. Maar ik ben wel heel nieuwsgierig. Ik wil graag weten waarom er 2 druipende sokken voor mijn neus liggen terwijl het buiten niet regent.

Ze giebelt even en vertelt dan... “ik zat onder wiskunde. En daar mag je niet drinken onder de les. Hij is heel streng. Maar ik had dorst. En ik zit achterin. Nou, en toen heb ik mijn pakje gepakt en daar steeds een slokje uit genomen. Hij zag niks. Het pakje had ik op de grond gezet. Maar..... per ongeluk ging ik er op staan. En toen lag er een plas op de grond.... dat zou hij echt niet leuk vinden. En hij laat je dan nakomen. En dat wilde ik dus niet. Toen ging ik het opdweilen met mijn samenvatting van aardrijkskunde”.

Ik schiet in de lach. Ze gaat stoïcijns verder... “Maar toen was de plas nog niet weg. Dus heb ik mijn sokken uitgedaan en de grond gedweild met mijn sokken. Slim hè”.

Ik vond het niet bijster slim, maar wel creatief. Ik kijk naar haar voeten. Maar zie andere sokken. “Ja” zegt ze “uit mijn gymtas die in mijn kluisje zit”.

Wat een gedoe voor zo’n plasje appelsap.

“Mag ik je een tip geven?” vraag ik haar. Ze knikt. “Steek de volgende keer gewoon je vinger op, vraag of je even naar de wc mag, en haal daar wat wc papier. Dan hou je droge sokken!”

Ze kijkt me aan en zegt dan wat schaapachtig “oh ja.... nooit aan gedacht..”

Intussen hebben haar natte sokken een natte plek op haar tafel gemaakt. Ik ben benieuwd waar ze die zo meteen mee gaat schoonmaken....

 

 

Natte sokken    Natte sokken    Natte sokken