Bij de les

Bij de les
Belevenissen op het voortgezet onderwijs!

Sootmobiel

Tuesday 20 June 2017

We moeten met een groepje leerlingen inkopen doen voor een activiteit. We gaan op de fiets. Zes leerlingen fietsen keurig twee aan twee voor me. Kletsend over van alles en nog wat. Af en toe betrekken ze mij ook in het gesprek en roepen ze een vraag naar achteren. Leuk stel.

De sfeer zit er sowieso goed in.... zon op je hoofd en zomaar even de school uit. Op een gegeven moment fietsen we wel heel traag... ik zie het al, we fietsen achter een meneer in een scootmobiel. "Als ze ergens rijden waar het niet mag, dan scheuren ze je bijna omver, maar waar het mag zijn ze mega traag" zegt de leerling voor me tegen zijn buurman.

Aan de overkant van de weg komt een andere scootmobiel ons tegemoet. Die rijdt heel wat harder. Een leuke dame groet met een vrolijke zwaai haar mede-scootmobiel- gebruiker die voor ons rijdt. Net als motorrijders dat doen. Een grappig gezicht. Maar de man voor ons blijft stoïcijns voor zich uit kijken en zegt niks terug.  Dat schiet de jongen voor me in het verkeerde keelgat... "dat is echt flauw van die man zeg." En dan trapt hij opeens wat harder... en gaat naast die man rijden. "Flauw van u meneer, dat u niet even fatsoenlijk terug groette. Mijn oma zegt altijd dat wie goed doet, goed ontmoet. Nou, dat kan ik van u niet zeggen, u zou eens met haar moeten praten".

De meneer kijkt hem verbaasd aan, maar zegt niks. Een andere jongen doet er nog een schepje bovenop: "meneer, wie weet had ze wel zin in een kopje thee met u vanmiddag! Maar als u zo boos kijkt lukt dat nooit"

Mijn groepje haalt de man nu in. Als ik hem inhaal zie ik een nors gezicht en kan zijn gedachten zowat raden "stomme jeugd van tegenwoordig". Ik grinnik en geniet van deze stomme jeugd en hoop stiekem op nog meer norse voordringende mensen zo meteen in de supermarkt...

 

 

 

Sootmobiel    Sootmobiel    Sootmobiel