• Alles
  • (2)
    Workshops

Maak je eigen animatiefilm met Stop-motion

woensdag 1 december 15:00 uur

FlevoMeer Bibliotheek

ZEEWOLDE - Ken je Toy Story, Shaun het Schaap of Buurman & Buurman? Dit zijn hele mooie animatiefilms. Wil jij weten hoe deze films gemaakt worden en zou jij graag je eigen animatiefilm willen maken? Doe dan mee met de workshop stop-motion in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde op woensdag 1 december van 15.00 tot 16.30 uur. Daar leer je hoe je eenvoudig je eigen film in elkaar draait.

Animatiefilm
De workshop begint met een korte uitleg over animatiefilms en een aantal voorbeelden van films. Je kunt het namelijk zo gek niet bedenken of het kan in een animatiefilm. Een koe die parachute springt, happende scharen die een muntje achterna zitten, een sneeuwpop die tot leven komt, eigenlijk alles! Vervolgens werken de kinderen in groepjes hun eigen ideeën voor een verhaal uit tot een scenario dat ze gebruiken om een stop-motion film te maken op de iPad met behulp van klei, papier, tekeningen of Lego.

Stop-motion
Stop-motion is een oude filmtechniek en bestaat al bijna net zo lang als de film zelf. Bij stop-motion wordt een serie foto’s gemaakt van een voorwerp dat steeds een klein stukje verschoven wordt. Als die foto’s dan heel snel achter elkaar worden afgespeeld lijkt het net alsof het voorwerp in beweging komt. Tijdens deze workshop leren kinderen hoe ze de stop-motion techniek kunnen gebruiken om zelf films te maken op een tablet.

Kaarten
Kaarten voor de workshop Stop-motion kosten €5,- en zijn via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in de bibliotheek te koop. Er is plaats voor maximaal 10 kinderen, vol = vol!
deel deze activiteit

Locatie

FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde
Zeewolde
Kerkstraat 2
3891et


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.