Afbeelding
Foto: Ton Pors

Aaltjesdagen Harderwijk: Het grootste festival van de Veluwe

donderdag 6 juni 2024 0:00 tot zaterdag 8 juni 0:00

Op 6, 7 en 8 juni  wordt de binnenstad van Harderwijk weer getransformeerd in de gezelligste huiskamer van de Veluwe. Onder andere met twee festivals en de traditionele braderie, de grootste van Gelderland. Ook zijn er dit jaar nieuwe onderdelen op het programma: Een speciale markt voor kunstenaars op de Vischmarkt en voor het eerst gaat het jaarlijkse festival Onderstroom mee onder de vlag van Aaltjesdagen.

Donderdag is er een scholierenavond, vrijdag is er Hollandse muziek, zaterdag is er popmuziek. De Vissershaven bij de vernieuwde Stadshaven wordt omgetoverd tot een drijvend museum met allerlei oude schepen. Hier is bemanning aanwezig, die daar van alles over kan vertellen. In het Hortuspark is er een speciale Marius van Dokkum Theetuin. Iedereen welkom die Marius van Dokkum wil ontmoeten. ’s Avonds keert het Salsafeest terug naar het Hortuspark. Op zaterdagmiddag is er een roeisloepwedstrijd. Uiteraard kan een enorme bruine vloot van ruim twintig schepen niet ontbreken die een spannende race gaan houden over het Wolderwijd.

Braderie nog groter

De traditionele braderie keert terug, groter dan ooit op de boulevard en op de Havendam. Ook loopt de braderie door tot het ADF-muziekfestivalterrein, daar is ook een foodmarkt. Het Life Goals voetbalevenement is er dit jaar weer bij. Molen de Hoop, het Bakkerijmuseum en de botterloods zijn open voor publiek. Rondom de Stadshaven wordt paling gerookt. Op het Kerkplein is de traditionele boeldag met aansluitend een gratis concert in de Grote Kerk. Bij Palingrokerij Dries van den Berg is het Palingmuseum gratis toegankelijk.

Meer informatie: www.aaltjesdagen.nl

Locatie