Afbeelding

Collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds in Zeewolde

Algemeen

ZEEWOLDE – De collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds in Zeewolde is van 8 tot en met 14 september. Het is de grootste jaarlijkse actie voor mensen met een spierziekte in Nederland. Ruim dertigduizend vrijwilligers gaan op pad om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor alle mensen met een spierziekte in Nederland. Dat zijn ruim tweehonderdduizend mensen. Het doel van het fonds is om alle spierziekten de wereld uit te krijgen. Het middel is wetenschappelijk onderzoek. Het Prinses Beatrix Spierfonds financiert en stimuleert onderzoek naar genezing en, omdat dit vaak een lange weg is, ook naar verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten nu. Het fonds krijgt geen overheidssteun en is afhankelijk van donaties en de inzet van vele vrijwilligers. De collecte is één van de belangrijkste inkomstenbronnen. Steun de strijd tegen spierziekten en geef aan de collectant bij in de buurt. Collectant gemist? Doneren kan ook via de online collectebus van het fonds. Ga naar www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/collectebus en doneer een bedrag naar keuze.

Spierziekten

Er zijn 600 verschillende spierziekten. Sommige zijn dodelijk, sommige zijn erfelijk, maar ze hebben allemaal een verlammend effect op de spieren. De spieren in een mensenlichaam sturen alles aan; lopen, zwaaien, lachen, ademen. Een ziekte die spieren aantast, tast het hele lichaam en daarmee ook het hele leven van een persoon aan. Lees meer over het Prinses Beatrix Spierfonds op www.prinsesbeatrixspierfonds.nl.