Afbeelding

Zeilwedstrijden Wolderwijd Cup 2019 in aantocht

Algemeen

ZEEWOLDE – De jaarlijkse Wolderwijd Cup zeilwedstrijden worden gehouden op zaterdag 28 september. Dit zeilevenement vindt plaats op het Wolderwijd, één van de Veluwe Randmeren.

Dit watersportgebied ligt in het midden van Nederland op de grens van Gelderland en Flevoland. De organisatie is in handen van de watersportvereniging Flevo uit Harderwijk en de Watersportvereniging Zeewolde.

Deelnemende schepen kunnen al op vrijdagavond 27 september terecht in de gezellige jachthaven ‘de Knar’ van WV Flevo. Op zaterdagochtend is het mogelijk om aan een gezamenlijk ontbijt deel te nemen waarna om half elf de eerste zeilwedstrijd met twee startgroepen zal starten.

Afhankelijk van de weer condities worden 3 of 4 zeilwedstrijden van ongeveer een uur gevaren. Na de wedstrijden wordt een barbecue gehouden met daarbij de prijsuitreiking. Ook voor zeilers die met wedstrijdzeilen geen ervaring hebben is deze Wolderwijd Cup een uitgelezen kans om dat eens te proberen. Alle soorten schepen van klein naar groot, open boten en kajuit zeilboten kunnen meedoen. De organisatie geeft hiervoor een uitgebreide briefing. Voor meer informatie en inschrijven kan men terecht op www.wolderwijdcup.nl.

René de Jong, Anneleen Links en Ben Scharft zijn klaar voor de fandag op 8 mei.
Wolderwijd kijkt uit naar fandag: 'Zichtbaarheid belangrijk voor toekomstambities' Sport Instagram 6 mei, 12:00
Gerrit Jan Gorter
Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde kondigt vertrek aan Gemeente Instagram 6 mei, 11:53
Afbeelding
Tessa Schoots niet in de prijzen tijdens EK Taekwon-Do Sport 6 mei, 10:31