Afbeelding

De Regenboog/Christiaan Huygens laat van zich horen bij 35-jarig bestaan

· leestijd 2 minuten Algemeen

De prot. chr. basisschool De Regenboog van het Keteldiep 50 in Zeewolde-Noord bestaat 35 jaar en vierde dat vrijdag 13 september samen met leerlingen, leerkrachten en ouders. Ook de ‘inhuizende’ leerlingen van Christiaan Huygens en hun ouders waren bij het feest betrokken. Hoogtepunt was het muzikale optreden dat ‘De Vuilnismannen’ samen met de 160 leerlingen hadden voorbereid.

Tromgeroffel

Wethouder Egge Jan de Jonge (Onderwijs) opende vrijdagmiddag om kwart voor vijf het jubileumfeest door samen met directeur Mannes Schoppink de schoolvlag te hijsen. Daarna was het de beurt aan De Vuilnismannen. Onder het motto ‘Trommelen op Rommel’ reizen De Vuilnismannen al sinds 2007 door het land. Ze bezoeken scholen, bedrijven en festivals waar ze interactieve optredens verzorgen met een uitgebreid trommelinstrumentarium, bestaande uit gedumpte emmers, tonnen, borstels, pannen en andere afvalmaterialen. Zo ook vrijdag in de namiddag op De Regenboog/Christiaan Huygens. Eerder op de dag waren Wouter Helmig (alias Harrie) en Paul van der Heijden (alias Henk) al met de diverse groepen aan de slag geweest. Nu mochten de ouders op het schoolplein horen en zien waar het gezamenlijke oefenen toe had geleid. En dat was genieten geblazen! Voorbijrijdende fietsers stapten zelfs even af om enthousiast mee te luisteren naar het tromgeroffel van de twee vuilnismannen en de 160 jeugdige sfeerverhogers. De muzikanten werden na twintig minuten onthaald op een ovationeel applaus. Daarna werd er een soort ‘Kom in de klas’ gehouden en lieten de leerlingen aan hun ouders zien wat zij ‘normaal overdag’ zoal doen. Intussen begon iedereen trek te krijgen. De Leeuw Snacks stond met een snackwagen op het schoolplein en voorzag alle 500 feestvierders van een bakje patat en een snack naar keuze. De ouderraad en het schoolteam verrichtten onderwijl allerlei hand- en spandiensten en zorgden dat er ook genoeg te drinken was. Overal op het plein waren gezellige zitjes gemaakt en mede door het prachtige nazomerweer was het er aangenaam vertoeven voor de leerlingen en hun ouders.

Geschiedenis

De protestants-christelijke basisschool De Regenboog startte 35 jaar geleden in een noodgebouw aan de Dasselaarweg. Sinds 1985 is de school aan het Keteldiep gevestigd. Op maandag 13 augustus 1984 was de eerste schooldag van de 76 leerlingen die afkomstig waren uit de pas gestarte wijk Zeewolde-Noord en het grote buitengebied van de gemeente. Leerkrachten van het eerste uur waren Teun de Jager (schoolhoofd, later directeur), Jenneke Romijn, Wilma Heerspink en Johan van Heerde. Uit De Regenboog kwamen later De Richtingwijzer (bij de start van Zeewolde-Zuid in 1988) en Het Mozaïek (bij de start van Horsterveld in 1996) voort. Zeewolde-Noord was in de jaren ’80 en ’90 een kinderrijke wijk. Op een bepaald moment had De Regenboog zelfs meer dan 300 leerlingen. De oudste wijk van Zeewolde is al jaren ‘volgebouwd’, anno 2019 komen de leerlingen van De Regenboog uit het hele dorp en nog steeds, zij het in minder mate, uit het buitengebied. Sinds 2016 wordt er via Christiaan Huygens ook lesgegeven aan hoogbegaafde kinderen. Het gaat daarbij om twee groepen van 22 leerlingen elk. De Regenboog zelf heeft vijf groepen en blijft in dat opzicht al enige jaren vrij stabiel.

Foto: Annemieke van Dorst.

Afbeelding
Dauwtrappen met IVN: een belevenis voor vroege vogels Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Realisatie nieuw woonzorgcomplex in Zeewolde een stap dichterbij Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen gisteren
Afbeelding
Informatiemiddag over 'levend verlies' georganiseerd door CVA-keten Noordwest-Veluwe Ingezonden 1 mei, 08:21
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 18): Gevaarlijke mijn uit WO II onschadelijk gemaakt (1983) Algemeen 30 apr, 16:31