Afbeelding

Kinderboekenweekfeest in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - De Kinderboekenweek bestaat dit jaar 65 jaar en het thema is ‘Reis mee!’ Het is niet de bestemming die centraal staat, maar juist het vervoer naar de reisbestemming toe. In FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde kunnen kinderen van woensdag 2 tot en met zondag 13 oktober op reis in kinderboeken en staan er allerlei leuke activiteiten op het programma.

De feestelijkheden starten op woensdag 2 oktober vanaf 14.00 uur en duren tot 16.00 uur .Kom ook, reis gezellig mee, er is van alles te beleven!”, laat de organisatie weten. Op het plein naast de bibliotheek komen verschillende voertuigen, zoals een vrachtwagen van Bakker Logistiek, een mini tractor van de MMM Zorgboerderij, een bakfiets, skelters en de politie komt met een echte politieauto. “Stap in en maak een stoere selfie!”

Voor de activiteiten binnen in de bibliotheek haal je een stempelkaart aan de servicebalie. Als je aan vijf activiteiten naar keuze hebt meegedaan krijg je wat lekkers. Er zijn de volgende activiteiten te doen: vliegtuigjes vouwen en bouwen, fantasievoertuigen bedenken, quiz, schrijf- en tekenopdrachten, stempels maken met aardappel, knipplaatjes vroeger en nu, kleurplaat boekenbus, een koffer maken met inhoud (Waar ga je naartoe? Wat neem je me?), en nog veel meer!

Muzikale reis

Op woensdag 9 oktober kun je nog een keer mee op reis door de bieb. Deze reis wordt verzorgd door Sebastiaan Muziek Zeewolde. Kijk voor meer informatie op de website www.flevomeerbibliotheek.nl

Auteurs en kinderboekenweekgeschenk

De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Anna Wolz. De makers van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2019 zijn astronaut André Kuipers en illustrator Natascha Stenvert.

Afbeelding
Dauwtrappen met IVN: een belevenis voor vroege vogels Algemeen 2 mei, 09:56
Afbeelding
Realisatie nieuw woonzorgcomplex in Zeewolde een stap dichterbij Ingezonden 2 mei, 09:56
Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 2 mei, 09:53