Afbeelding

Ambachtsmarkt biedt een kijkje achter de schermen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Altijd al eens willen kijken in het atelier van de juwelier? Willen weten hoe een distillatieproces gaat? Of ben je benieuwd naar verschillende handwerktechnieken? Nieuwsgierig naar wat er allemaal komt kijken bij het repareren van een fiets? Kom dan zaterdag 26 oktober a.s. tussen 10.00 en 16.00 uur naar de Ambachtsmarkt in het centrum en maak kennis met de pure ambacht achter de producten die in Zeewolde te krijgen zijn.

De organisatie van de Ambachtsmarkt, die haar eerste editie beleeft, is in handen van Winkelhaven Zeewolde. “Het idee is ontstaan omdat winkeliers merkten dat mensen soms uit het oog verliezen dat er een hele wereld achter de winkel schuilgaat”, licht Sebastian de Leeuw, eigenaar van De Leeuw Tweewielers en tevens een van de initiatiefnemers, toe. “We willen live laten zien wat er allemaal aan voorafgaat voor iets in de winkel ligt. Diverse ondernemers in en rond Zeewolde laten bezoekers zien dat er achter veel doodnormale dingen een echt ambacht zit.”

De Ambachtsmarkt biedt een interessant en gevarieerd aanbod. Een groot aantal lokale ondernemers doen er aan mee. Naast kijken is de Ambachtsmarkt ook een echte doedag. “Er zijn diverse demonstraties, maar bezoekers kunnen ook zelf aan de slag met allerlei activiteiten. De ene tegen betaling, de andere niet. Zo kan je onder meer een pompoen uithollen, een fietsbel versieren of heerlijke koekjes bakken bij Bakkerij De Toren.” De lokale brandweer is ook present op de Ambachtsmarkt alsook een bijzondere mijnwerker. Bij Book Inn komt kinderboekenschrijver en illustrator Michel de Boer op visite. Je kan kennis met hem komen maken, maar ook met hem mee kleuren!

Ook de inwendige mens komt aan zijn trekken tijdens de Ambachtsmarkt. Zo kan men genieten van vers gerookte zalm en proeven van de ambachtelijk gemaakte lekkernijen bij Echte Bakker Grootkarzijn. De Ambachtsmarkt biedt ook de mogelijkheid om streekproducten te kopen.


Appeltaartbak wedstrijd
Wie gaat de lekkerste appeltaart bakken? Fruithal Smits heeft een kraam op de Ambachtsmarkt waar je je eigen gebakken appeltaart kan inleveren. Dit kan tussen 10.00 en 12.00 uur. Rond 15.00 zal bekend worden gemaakt wie de lekkerste appeltaart van Zeewolde heeft gemaakt.

Kortom; de Ambachtsmarkt biedt volop activiteiten in het centrum van Zeewolde. Kom, proef, doe mee en beleef 26 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur!