Afbeelding
FotoStudio Wierd

Toon Hermans Huis Zeewolde en Jongeren 19Nu Zeewolde vieren mee in winst van Rabobank ClubSupport

· leestijd 1 minuut Algemeen

LELYSTAD - Tijdens een feestelijke avond in het AGORA Theater te Lelystad ontvingen 131 verenigingen en stichtingen een cheque voor een financiële bijdrage van Rabo ClubSupport. De hoogte van dit extraatje werd niet door Rabobank Flevoland, maar door de leden van de bank bepaald. De afgelopen weken konden zij stemmen op hun favoriete vereniging of stichting.

Of het nu een hengelsportvereniging of één van de vele voetbalclubs is, als maatschappelijke bank gelooft Rabobank in de kracht van clubs, verenigingen en stichtingen. Ze maken de leden, buurt en de lokale samenleving sterker. Stefan Lohuis, directievoorzitter Rabobank Flevoland: ‘Ik verbaas me er iedere keer over hoe sterk het verenigingsleven hier in de polder geworteld is. Dat blijkt ieder jaar weer uit het aantal aanmeldingen en het aantal leden dat zijn of haar stem uitbrengt bij de Rabo ClubSupport. In Amsterdam, waar ik hiervoor werkzaam was, haalden we deze aantallen bij lange na niet! Ik vind het geweldig om deze betrokkenheid te zien.’ Lokaal stelde Rabobank Flevoland dit jaar € 65.000,- beschikbaar. In totaal brachten de leden 10.160 stemmen uit.

Extra winnaars
De meeste stemmen gingen dit jaar naar Stichting Paardrijden Gehandicapten uit Dronten (304 stemmen)! Zij ontvingen een bijdrage van € 1.944,69. Nieuw dit jaar waren de lokale bonusprijzen. De bank had hiervoor €10.000 extra prijzengeld gereserveerd. Lohuis: "Omdat de afgelopen jaren de top 10 van de winnaars weinig tot niet veranderde, hebben we lokaal besloten een aantal extra bonusprijzen beschikbaar te stellen. Op deze manier bieden we verenigingen en stichtingen met geen of minder leden de mogelijkheid het te winnen bedrag te verhogen.” De bonusprijs voor meest maatschappelijke organisaties gingen naar Betty Dekker Fonds (Dronten), Toon Herman Huis (Zeewolde) en Sint voor Elk Kind (Lelystad). Voor de meest duurzame inzendingen waren ook drie bonuscheques beschikbaar. Deze gingen naar Atletiek Vereniging Flevo Delta (Dronten), St. Transport Museum (Lelystad) en Jongeren 19Nu Lelywolde (Zeewolde). Schaatsster Carien Kleibeuker, die een inspirerende presentatie gaf over wat het verenigingsleven en het leven als topsporter voor haar hebben betekend, mocht op sportieve en duurzame wijze de bekendmaking van duurzame bonusprijzen ‘bij elkaar fietsen’.

Als kers op de taart maken alle deelnemers van de Rabo ClubSupport ook nog eens kans hun prijs te verdubbelen met de verdubbelaarsactie. Meer informatie hierover en de volledige uitslag van de Rabo ClubSupport is terug te vinden op www.rabobank.nl/flevoland.