Afbeelding

Wie doet er dit jaar mee met Zeewolde 'K WIS'T?

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Het is dit jaar mogelijk een heel lang weekend deel te nemen aan de dorpsquiz Zeewolde ‘K WIS’T! Het vragenboekje dient op vrijdag 27 december tussen 19.30 en 21.30 uur opgehaald te worden in de tent van Zeewolde Winterworld op het Kerkplein en maandag 30 december eveneens tussen 19.30 en 21.30 uur op dezelfde locatie weer te worden ingeleverd (en dan uiteraard voorzien van antwoorden). De uitslag wordt bekendgemaakt op vrijdag 3 januari volgend jaar in de hal van Open Haven, waarna aansluitend de prijsuitreiking plaatsvindt.

Bij de start krijgen de teams een boek met 75 vragen. Deze vragen gaan over het heden en verleden van ons mooie Zeewolde, maar ook over algemene zaken, sport en natuur. Rekenvragen behoren eveneens tot de mogelijkheden. Instinkers mogen niet worden uitgesloten. Voor het winnende team ligt er een hoofdprijs klaar van € 444,40 en er is een tweede prijs van € 222,20.

De quiz, die dit jaar voor de vierde keer wordt gehouden, is vooral bedoeld voor meer saamhorigheid en gezelligheid in de kerstvakantie, maar natuurlijk ook om de kennis van Zeewolde te vergroten. Wat is er leuker dan het slimste team van Zeewolde te zijn en een mooi geldbedrag te winnen voor (sport)vereniging, school, familie, vrienden, buren, enz.? Eerdere winnaars van Zeewolde ‘K WIS’T waren De Regenboog/Christiaan Huygens (2016), het Vrijdagavondborrelclubje (2017) en de Roverscouts (2018). In 2016 waren er 48 deelnemende teams, in 2018 was dat aantal reeds gestegen tot 74. Zeewolde 'K WIS'T wordt georganiseerd in samenspraak met PUUR Zeewolde en de Vereniging Centrumondernemers Zeewolde.

De kosten voor deelname per team (minimaal vier personen) zijn € 10,00. Dit bedrag dient te worden overgemaakt op bankrekening IBAN NL37 ABNA 0433474173 t.n.v. de VCZ (Vereniging Centrumondernemers Zeewolde). Let op dat bij het overmaken van het geld ook de teamnaam wordt vermeld!
Aanmelden bij Hobby-Time, Marktstraat 8, 3891 EX Zeewolde, is eveneens mogelijk. Aanmelden kan tot uiterlijk dinsdag 24 december a.s. Voor meer informatie: zeewoldekwist.nl. Tevens is er een speciale Facebookpagina aangemaakt: Zeewolde 'k wis 't.

Voorproefvraag

Hier is alvast een 'voorproefvraag': door waardes te geven aan diverse letters krijgen de volgende woorden de genoemde waarde. Atletiekbaan = 40; Golfbaan = 0; Surfstrand = 30; Tennisbaan = 30; Voetbalveld = 10. Wat zou de waarde zijn van het woord 'Zwembad'? Stuur je antwoord voorzien van je naam en telefoonnummer naar zeewoldekwist@gmail.com en ding mee naar een van de extra prijzen! Typisch 'K WIS'T!