Henri Stouwdam
Henri Stouwdam Erik Wallenburg

Vogelvereniging De Roerdomp scoort goed op de SuyderSeeSjoow 2019

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – Met vijf beste vogels van drie inzenders houdt Vogelvereniging De Roerdomp de SuyderSeeSjoow wisselbeker binnen eigen gelederen. Het betekende de kers op de taart voor de jarige vogelvereniging. Zij mochten dit jaar, in het kader van haar 30-jarig jubileum, de vogelshow annex -wedstrijd organiseren. Het was niet de enige prijs voor De Roerdomp. Met 94 punten was de kanarie (satinet wit) van Gerard van Wee de hoogst gewaardeerde vogel van de show en daarmee Algemeen Kampioen. Henri Stouwdam mocht het Bondskruis (ter beschikking gesteld door de Nederlandse Bond voor Vogelliefhebbers) in ontvangst nemen voor zijn eigen gekweekte parkieten (categorie kromsnavels). Met een totaalscore van 462 punten voor zijn vijf beste vogels, mag André Blok zich de beste kweker van de SuyderSeeSjoow 2019 noemen.

De SuyderSeeSjoow vond afgelopen weekend plaats bij de Welkoop Zeewolde. Met bijna 200 vogels in alle kleuren en maten, ingezonden door vogelliefhebbers vanuit de gehele Flevopolder, was het een vrolijke en fluitende bedoening in de winkel. Om uit te maken wie de mooiste vogel van Flevoland 2019 is, werden de vogels gekeurd door drie vakkundige keurmeesters. “Een hele klus gezien de vele fraaie exemplaren die dit jaar ingezonden waren”, laat voorzitter Martin de Vos weten. Volgens de keurmeesters zaten er veel goede vogels bij. “De kwaliteit van de vogels was prima en ze waren goed verzorgd.” De grote verscheidenheid aan vogels is volgens de keurmeesters een aanwinst voor de liefhebbers en daardoor ook voor de toeschouwers van de show.

En dat bleek ook wel. De SuyderSeeSjoow is prima bezocht. Tot ver uit de regio kwamen vogelliefhebbers een kijkje nemen en tegelijkertijd een praatje maken en ervaringen uitwisselen met mede vogelliefhebbers. De show leverde zelfs nieuwe leden op. “Daar zijn we heel blij mee”, aldus een trotse voorzitter.

De show is het resultaat van veel vrijwilligerswerk. “Er zijn weer veel vrije uurtjes opgeofferd om dit jaar weer een mooie vogelshow te houden. Daarvoor onze dank aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt. Zonder hun steun hadden we deze vogelshow niet kunnen organiseren.”