Afbeelding

Kerstpakkettenactie kerken op vrijdag 20 december

Algemeen

ZEEWOLDE - Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Diaconaal Platform Zeewolde (IDPZ) een kerstactie voor gezinnen in Zeewolde die van een minimuminkomen moeten leven. Dit jaar wordt de 'kerstpakkettenactie' voor de 23e keer gehouden.

Op vrijdag 20 december 2018 worden rond de 275 voedselpakketten verspreid. Deze pakketten moeten natuurlijk vooraf worden gevuld en daarvoor doet het IDPZ als elk jaar een beroep op de bevolking van Zeewolde.

Vrijdag 20 december is de grote inzameldag van 10.00 tot 17.00 uur in kerkcentrum Open Haven. De volgende producten zijn altijd van harte welkom: koffie, thee, wereldgerechten en blikjes vis of ham. En verder zijn spuitbussen slagroom, noten, blikken groente, soep en blikken vruchten op sap elk jaar weer populair. Voorts zorgen rijst en pasta, roomboter, bonbons en chocola zorgen voor een fijne aanvulling van de pakketten.

Elk jaar zit er in de pakketten een kerstbrood van de plaatselijke warme bakker en een bon die kan worden besteed bij de plaatselijke slager. De broden en de bonnen worden door de IDPZ gekocht. De IDPZ heeft daarvoor geld nodig en is sterk afhankelijk van giften, welke welkom zijn op rekening: NL93 RABO 0110567129 ten name van IDPZ te Zeewolde.