Afbeelding

Winterspelen in Speelbos De Zevensprong

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – Het speelbos de Zevensprong is op zondag 15 december het decor voor de eerste oud-Zeewoldense winterspelen, georganiseerd voor alle kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 8 jaar.

“Uiteraard zijn ouders, opa’s en oma’s ook van harte welkom om de kinderen aan te moedigen of om zelf mee te doen en te genieten”, zo laat de organisatie weten. “Het speelbos is de plek waar wereldkampioenen van honderd jaar geleden hun kunstje laten zien aan de kinderen en ze uitdagen om het zelf ook eens te proberen. Alles mag en niets moet! De winterspelen beginnen met een bijzondere ontvangst en een echte warming-up. Elke tien minuten vertrekt er een groepje kinderen, samen met de volwassenen naar de magische boom. Deze zorgt ervoor dat de kinderen 100 jaar terug gaan in de tijd en kennis maken met wel heel bijzondere winterspelen.”

En verder: “De winterspelen gaan ook door als er geen sneeuw ligt. Overal langs de route staan vuurtonnen waar je kunt opwarmen. Er zijn zelfs kabouters van de partij, die de kinderen aanmoedigen met spandoeken en pamfletten. Onderweg verdienen de kinderen natuurlijk prijzen, waarmee ze na afloop een prachtige overwinnaarsketting kunnen maken.”

De Winterspelen op zondag 15 december beginnen om 14.00 uur. De laatste groep vertrekt om 17.00 uur. Rond 16.30 gaat de zon onder en kunnen er nog een paar groepen vertrekken en de winterspelen beleven bij schemer en schaatsen bij een schaars lichtje. Alles is gratis.