Afbeelding

Sfeervol winterfestival op de Kemphaan

· leestijd 1 minuut Algemeen

ALMERE - Op stadslandgoed de Kemphaan vindt op zondag 15 december a.s. Almere een sfeervol kleinschalig Winterfestival plaats. Voor jong en oud is er van alles te doen en te zien: de voorstelling ‘Geen stille nacht…’ in de Schaapskooi, het authentieke Dickenskoor dat Christmas Carols zingt, diverse creatieve workshops voor kinderen, een kleine markt met producten van Almeerse makers en Almeerse bodem en een heel parcours aan workshops, spellen en theater verzorgd door bijna 70 studenten van het MBO College Almere Poort.

In en om het gebouw van Stad & Natuur wordt een aantal workshops gegeven. Zo kun je je eigen kaars dompelen van kaarsvet, een eigen kersthangers maken voor in de kerstboom, een verzorgingsproduct maken om mooi de kerstdagen in te gaan of een gezonde kerstbal of kerstboom maken, die je lekker op mag eten. Verder marshmellows roosteren boven het kampvuur, winterbowlen en kampvuurverhalen van vos, eekhoorn, beer en konijn luisteren. Er is een winters reisbureau en kramen met lokale producten zoals wolproducten van de eigen schapen.

Kaartjes voor de opvoering in de kerststal kunnen vanaf nu gereserveerd worden via de website www.stadennatuur.nl, vol=vol. De workshops gaan op open inloop en zijn te betalen met de strippenkaart van Stad & Natuur van € 6,00 voor 5 strippen (workshops kosten 1 a 2 strippen). Losse strippen zijn te koop voor € 1,50. Bij aankoop van minimaal 1 strip krijg je een stempelkaart kado, waarmee je alle activiteiten van de ROC studenten gratis kunt doen. Tip van de organisatie: een deel van het programma is buiten of in de onverwarmde schaapskooi, kleed je dus warm aan!