Afbeelding

Kerstkaarten voor iedereen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Sommige mensen in Zeewolde brengen de feestdagen alleen door of hebben het nodige meegemaakt waardoor ze wel een extra lichtpuntje kunnen gebruiken. Een kerstkaartje in de brievenbus van een vriendelijke onbekende kan dan veel voor de mensen betekenen.

Stichting de Basisz startte deze Kerstkaartenactie in 2018 en krijgt ook dit jaar vervolg. “Leuk om te melden is dat er van meerdere kanten initiatieven komen om dit waar te maken”, laat Wenda Westerhuis weten. “Deze zijn bij elkaar gezet om zoveel mogelijk mensen een kerstkaart te kunnen geven. Immers, samen sta je sterk!”

Zo is er bij Stichting De Basisz de afgelopen weken al druk gewerkt. De eerste mooie kerstkaarten zijn klaar. “Speciaal om uit te delen in deze kerstperiode voor mensen die opzien tegen deze donkere dagen.” Bij Albert Heijn is op dinsdag 17 december tussen 13.00 – 15.00 uur de gelegenheid om een mooie wens of kerstgroet te schrijven. Natuurlijk mag dit ook op een eigen meegebrachte kaart.
Ook FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde schrijft voor anderen een kerstkaart. Tijdens de vrijwilligersochtend doen zij dit met elkaar, maar tijdens de Kertmarkt op 20 december kan er ook door anderen een kaartje geschreven worden. Even Buiten stelt van 17 tot en met 21 december (ook tijdens de Kerstmarkt) in de Oude Bieb kaarten beschikbaar om te schrijven. “Het is goed om te zien dat Zeewolde toch om elkaar wil denken, zeker in deze kerstperiode", vertelt Wenda.

Kaarten naar de mensen
Via Welzijn Zeewolde hebben al diverse organisaties zich gemeld waar mensen bekend zijn die een kaartje verdienen en ook nodig hebben. Verder gaan de initiatiefnemers van De Basisz als ‘Secret Santa’ aan de slag om kaarten bij de mensen te bezorgen.

Wil je zelf iemand opgeven die een kaart verdient? Dat kan natuurlijk ook! Geef dan de naam en het adres van de ontvanger door aan Welzijn Zeewolde via info@welzijnzeewolde.nl

“Laat je hart spreken, zeker rond Kerst!”, is de boodschap.