Afbeelding

Echtpaar Van der Neut – de Groot deelt 60 jaar lief en leed

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – “Als je achterom kijkt, is het ontzettend snel gegaan”, vertellen Teun en Nelly van der Neut – de Groot over het feit dat zij al 60 jaar lief en leed met elkaar delen. “En we hebben het nog steeds heel goed samen.” In Bodegraven gaf het stel elkaar op 15 december 1959 het ja-woord. Dit jaar vieren zij hun diamanten bruiloftsfeest. Reden voor burgemeester Gorter om bij het echtpaar langs te gaan met een feestelijk boeket bloemen. Schriftelijke felicitaties waren er ook van de Provincie en van het Koninklijk Huis.

Teun en Nelly kennen elkaar uit het dorp Bodegraven, waar ze beiden zijn geboren en opgegroeid. Teun is zes jaar ouder dan Nelly. Toen hij liet blijken haar wel leuk te vinden, hield Nelly de boot nog een beetje af. “Ik was zeventien en had nog geen interesse in verkering”, lacht ze. Maar Teun hield aan. Uiteindelijk wist hij Nelly twee jaar later toch voor zich te winnen. Na hun trouwen vertrok het stel naar Vlaardingen, waar Teun een baan had als röntgenlasser. “Ik was eigenlijk metaalbewerker toen ze zagen dat ik goed kon lassen. Als röntgenlasser heb ik toen voor diverse grote bedrijven in het land gewerkt.” Gunstige bijkomstigheid was dat ze via de werkgever aan een woning werden geholpen. “Dat was best een luxe in die tijd”, vertelt Teun. Nelly heeft, met tussenpozen, ruim 20 jaar in een schoenwinkel gestaan. “Schoenen zijn mijn lust en min leven”, laat ze vrolijk weten.

Het stel verhuisde in hun leven een aantal keer. In Hoogland werden twee zoons geboren. “Bijzonder is dat onze eerste zoon de eerste is binnen de stamboom die buiten Bodegraven is geboren”, vertelt Teun. Inmiddels is het echtpaar trotse grootouders van drie kleinkinderen en een achterkleinkind. Via Nijkerk kwamen Teun en Nelly 23 jaar geleden in Zeewolde terecht. “Ik was eerst wat sceptisch”, zegt Nelly. “Maar we hebben toch de stap genomen. En we hebben er geen spijt van.” Nelly meldde zich direct als vrijwilliger bij De Sfinx. “Komend jaar doe ik dat 20 jaar.” Teun heeft als hobby veel geschilderd en muziek gemaakt. Trots is hij op de eerste plek die hij op een internationaal concours behaalde met het Jachthoornkorps waarin hij de cornet bespeelde. “Mooie tijden”, lacht hij.