Afbeelding

Vrijdag 20 december grote inzameldag kerstpakkettenactie kerken

Algemeen

ZEEWOLDE - Het is de hele vrijdag (20 december) een komen en gaan in kerkcentrum Open Haven. 'Zeewolde' geeft massaal gehoor aan de oproep mee te doen aan de kerstpakkettenactie die bedoeld is voor huishoudens die het 'wat minder breed' hebben. Tot 17.00 uur kunnen er ingrediënten voor een gevuld kerstpakket worden gebracht. De volgende producten worden onder meer ingeleverd: koffie, thee, wereldgerechten en blikjes vis of ham. En verder zijn spuitbussen slagroom, noten, blikken groente, soep en blikken vruchten op sap als elk jaar weer populair. Voorts zorgen rijst en pasta, roomboter, bonbons en chocola zorgen voor een fijne aanvulling van de pakketten.

Ieder jaar zit er in de pakketten een kerstbrood van de plaatselijke warme bakker en een bon die kan worden besteed bij de plaatselijke slager. De broden en de bonnen worden door de IDPZ gekocht. De IDPZ heeft daarvoor geld nodig en is sterk afhankelijk van giften, welke welkom zijn op rekening: NL93 RABO 0110567129 ten name van IDPZ te Zeewolde.

Naast kerken, verenigingen en particulieren doen er ook scholen mee aan de kerstpakkettenactie van het Interkerkelijk Diaconaal Platform Zeewolde (IDPZ). Groep 5/6 van basisschool De Regenboog bracht vrijdagmorgen 20 december enige karren vol houdbare eet- en drinkproducten naar Open Haven (foto).