Afbeelding

Kerstpakket voor velen een welkome aanvulling

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – Een feestelijk gevulde tafel met kerst is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dan is het fijn dat er mensen zijn die naar je omkijken. Dat gebeurt ook in Zeewolde middels de kerstpakkettenactie, gehouden door het Interkerkelijk Diaconaal Platform Zeewolde (IDPZ). Bij deze 23e editie (!) hebben bewoners en bedrijven wederom laten zien dat de actie breed gedragen wordt in de Zeewolder samenleving. “Ook de scholen hebben weer ontzettend goed meegewerkt dit jaar”, laten vrijwilligers Jan te Rietstap en Tiny Schor weten.

Naast giften zijn er tijdens de inzameldag afgelopen vrijdag weer massaal producten ingebracht bij Open Haven. Daar zijn dit jaar 304 kerstpakketten, in de vorm van een grote Big Shopper, mee gevuld. Deze pakketten zijn bedoeld voor mensen die op, of in sommige gevallen zelfs onder, de armoedegrens leven. In de pakketten zit tevens een kerstbrood van de plaatselijke warme bakker en een bon die kan worden besteed bij de plaatselijke slager. De broden en de bonnen worden door de IDPZ gekocht. Dat is onder meer mogelijk door de giften die worden overgemaakt door particulieren en bedrijven die begaan zijn met medeburgers die het financieel minder hebben. Dit goed gevulde kerstpakket maakt het voor de ontvangers toch mogelijk een feestelijke maaltijd op tafel te zetten met de kerstdagen.

Met de enorme aanvoer van producten en het vullen van de tassen was het flink aanpoten voor de grote groep vrijwilligers, onder wie burgemeester Gorter en zijn echtgenote en enkele stagiaires van RSG Levant. De kerstpakketten zijn diezelfde avond persoonlijk op de adressen afgeleverd. De vele blije reacties geven aan hoe welkom de kerstpakketten zijn.

Het feit dat het al de 23e editie is, baart het IDPZ wel zorgen. “De actie is ooit begonnen met 11 pakketten. Met deze 300 zijn het er al weer 30 meer dan vorig jaar”, aldus Te Rietstap. “Het is goed dat deze actie er is hoor, maar het blijft een lapmiddel. Echte verandering moet toch vanuit Den Haag komen.”

Afbeelding
Koninklijk varen met de "Piet Hein" in Zeewolde Cultuur 8 uur geleden
René de Jong, Anneleen Links en Ben Scharft zijn klaar voor de fandag op 8 mei.
Wolderwijd kijkt uit naar fandag: 'Zichtbaarheid belangrijk voor toekomstambities' Sport Instagram 10 uur geleden
Gerrit Jan Gorter
Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde kondigt vertrek aan Gemeente Instagram 10 uur geleden