Afbeelding

Het was echt genieten bij de Kerst Zing-in

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Het door het Interkerkelijk Mannenkoor Zeewolde georganiseerde Kerst Zing-in op zaterdag 21 december was een fantastisch mooie avond met veel zang, muziek, kinderfilmpje en het kerstevangelie, gelezen door burgemeester Gorter.

Het publiek genoot met volle teugen van de koorzang van IMZ, de solisten Martine en Bertil, de solo op fluit en viool van Hester en Ineke en het B-orkest van AMVZ. Stuk voor stuk prachtige nummers. Absolute uitschieters waren het ‘Halleluja’ van AMVZ, met zang van tenor Bertil, de solo van Martine en Bertil ‘Nu laat mij Heer in vrede gaan’ en aan het einde het ‘Ere zij God’, gezongen door alle aanwezigen en IMZ met tegenstem. Dat leverde veel ‘kippenvel momenten’ op.

Catharina Keekstra had de algehele muzikale leiding en zij switchte moeiteloos van het koor naar het orkest. En ook de bijdrage van Marjan Hartgers op orgel en piano mag niet onvermeld blijven. “Voeg daarbij de prachtige plaatjes bij alle nummers op de beamer, verzorgd door Henk van der Sluijs, en u begrijpt dat iedereen na afloop zeer tevreden was”, aldus koorlid Wim van Heeringen.

Volgend jaar is de 25e Kerst Zing-in en voorzitter Hans Hospes riep in zijn slotwoord de aanwezige mannen op om in 2020 eens mee te komen zingen. De eerste repetitieavond is op 13 januari in de Schuilhof. “Nieuwe leden zijn vanaf die datum van harte welkom.”

De collecte bij de uitgang was bestemd voor de Kerstpakketten actie van de gezamenlijke kerken. De opbrengst van ruim € 467,55 stemde ook tot tevredenheid.