Afbeelding

232 helden en heldinnen duiken het nieuwe jaar in

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – Koud of niet; 232 helden en heldinnen, van jong tot oud(er), plonsden op woensdag 1 januari, vaak ludiek verkleed, het water van het Wolderwijd in voor de inmiddels traditionele Rotary Nieuwjaarsduik. Met een gevoelstemperatuur die dicht bij het vriespunt lag vroegen sommige deelnemers zich van te voren wel af waar ze aan begonnen. Maar, enthousiast aangemoedigd door familie, vrienden en de vele toeschouwers, en een beetje opgewarmd met een warming-up onder leiding van instructeur Winnie Roelofs, wisten zij het ijskoude Wolderwijd moedig te trotseren. Vrijwilligers van het Rode Kruis en duikers van Zandokhan Diving hielden daarbij een oogje in het zeil. Als herinnering wachtte de durfallen in het water een warme Unox-muts en bij de finish een medaille. Extra prijzen waren er onder meer voor de snelste en origineelst verklede deelnemers en de Zeewolder BeachBabe. Zo mocht Sid Henrichs als snelste Held onder 12 jaar een prijs in ontvangst nemen en Ide van der Slik in de categorie 12 jaar en ouder. Milou Steffen was de origineelste Held onder 12 jaar en Erik Jansen in de categorie 12 jaar en ouder. Talitha Bos en Daan Henrichs werden uitgeroepen tot respectievelijk Beachbabe en Beachboy van de Rotary Nieuwjaarsduik 2020.

De Rotary Nieuwjaarsduik trekt ieder jaar veel bezoekers naar het Woldstrand. Het evenement wordt vaak aangegrepen om, onder het genot van een warme kop soep of chocomel, even wat bij te praten na de kerstdagen en nieuwjaarswensen uit te wisselen. Dweilorkest de Nep-Tunes uit Zeewolde verhoogde de gemoedelijke sfeer met een gezellig stukje muziek.

Met het geld dat deze 17e Nieuwjaarsduik opbrengt, met een grote loterij als vast onderdeel, ondersteunt Rotary Zeewolde dit jaar het Alzheimer Café Zeewolde, Leergeld Randmeren en Stichting Bolera Palms School.

Foto's: Erik Wallenburg en Saskia de Wijk

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding