Afbeelding

Vrijdagavondborrelclubje voor tweede keer winnaar van Zeewolde 'K WIS'T

· leestijd 2 minuten Algemeen

ZEEWOLDE - Het ‘Vrijdagavondborrelclubje’ werd vrijdagavond 3 januari in Open Haven voor de tweede keer uitgeroepen tot winnaar van Zeewolde ‘K WIS’T. Eerder won het team de dorpsquiz reeds bij de editie van 2017. Er lag voor de winnaars een geldprijs klaar van € 444,40. De ‘Kippenclub’ werd tweede na enkele extra vragen, want het team ‘Kip & Go’ behaalde bij de oorspronkelijke 75 vragen evenveel goede antwoorden. De nummer twee verdiende € 222,20.

De hal van Open Haven zat vrijdagavond bomvol bij de prijsuitreiking van Zeewolde ‘K WIS’T. Er namen 72 teams van vier of meer leden deel aan de vierde editie van de dorpsquiz die begon met het uitreiken van de vragenboekjes op vrijdag 27 december in de tent van Zeewolde Winterworld. Drie dagen later moesten de boekjes voorzien van antwoorden op dezelfde plek weer worden ingeleverd. Zes teams vonden het kennelijk te moeilijk, uiteindelijk moesten er namelijk 66 boekjes worden nagekeken. De vragen bij de quiz gingen over alle mogelijke onderwerpen, al was ‘Zeewolde’ wel heel duidelijk de rode draad. Niet alle deelnemers bleken evenveel kennis te hebben over hun woonplaats. Nu was de vraag in welk jaar er een 1 aprilgrap werd gemaakt over de komst van ‘De Bus’ nog wel redelijk gemakkelijk te beantwoorden (2000), die over het presentje aan de bezoekers van de bijeenkomst voor de eerste aanzet tot de bouw van de woonkern Zeewolde op 25 mei 1983 door minister Smit-Kroes was al aanmerkelijk moeilijker (een potje honing). Er konden bij de quiz in totaal 251 punten worden gescoord, waarbij 153 het gemiddelde bleek te zijn. De aantal behaalde punten varieerde van 53 tot 206. De top-10 luidde als volgt: 1. Vrijdagavondborrelclubje (206), 2. Kippenclub (na extra vragen, 203), 3. Kip & Go (203), 4. Oliebollen (195), 5. Hoeksters (192), 6. Vadepluha (191), 7. Vesterhavet (190), 8. Tokkies van de Dodaarsweg (187), 9. Zobeter (185), 10. College van B & W (184).

De winnaar van de ‘voorproefvraag’ was Petra Meijer. De vraag was hoeveel punten ‘Zwembad’ waard was, al waren daar wel wat extra gegevens voor noodzakelijk. Het antwoord bleek ‘10’ te zijn, elke letter uit het woord ‘K WIS’T leverde tien punten op. Je moest het maar net zien, ‘atletiekbaan’ was goed voor bijvoorbeeld 40 punten, 'surfstrand' voor 30 en ‘golfbaan’ voor geen enkel… Karin van Rijn, ambassadeur van Zeewolde ‘K WIS’T, trok de winnende inzending.

Beiaardier Boudewijn Zwart was voor de prijsuitreiking vrijdagavond speciaal ingevlogen om op zijn carillon nog één keer ‘Hello Dolly’ te spelen. Dit nummer speelde hij zaterdagmiddag 28 december ook voor vraag 35 van de quiz. Enkele honderden Zeewoldenaren stonden op dat moment op het Kerkplein naar hem te luisteren met het vragenboekje in hun hand…

Het organiserende comité van Zeewolde ‘K WIS’T bestond uit Erik Wallenburg, Hendrik de Vries, Agnes van Soelen, Yvonne Duijvestijn en Mannes Schoppink. Sponsoren waren PUUR Zeewolde, Vereniging Centrumondernemers Zeewolde en Iscent.

Foto's: Erik Wallenburg.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding