Afbeelding

Toon Hermanshuis Zeewolde organiseert lezing ‘Werkgever van een kankerpatiënt, wat nu’

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Het Toon Hermans Huis Zeewolde organiseert op dinsdag 4 februari a.s. de informatieve lezing ‘Werkgever van een kankerpatiënt, wat nu’. Deze lezing vindt plaats in The Lux aan het Raadhuisplein van 16.30 tot 18.00 uur. Spreker is Jan Roelevink.

De bijeenkomst is bedoeld voor werkgevers en personeelsmanagers van grote en kleine bedrijven. De toegang is gratis. De koffie/thee of het drankje betaalt u zelf.

‘Maandagochtend, je secretaresse heeft een dringend gesprek ingepland met een medewerker. Het gesprek moet vandaag, kan echt niet wachten. Goh, denk je, toch geen ontslag? De medewerker was een tijdje afwezig vanwege ziekte, maar was dat wel waar? De collega is zenuwachtig en emotioneel, ontwijkt je blik, “dús toch”, denk je. Maar nee, het blijkt erger: de collega is inderdaad ziek, ernstig ziek: kanker.’

Je weet hoe het arbeidswettelijk in elkaar steekt. Of anders kan je dat wel uitzoeken. Maar hoe ga jij om met de mens? En hoe vertel je het de collega’s en hoe vang je hun emoties op. Dát is het moeilijke in situaties als deze. En hoe doe je dat als de medewerker weer aan het werk kan? Leg je ze in de watten? Ben je extra voorzichtig? Of moet je net doen of er niets is gebeurd? Kanker raakt niet alleen de patiënt en directe familie en vrienden, ook collega’s voelen de gevolgen van deze ziekte. Tijdens de lezing gaat Jan Roelevink in op dit soort vragen en situaties. Ook is er ruimte om ervaringen uit te wisselen.

Jan Roelevink coacht, adviseert en ondersteunt mensen die terug willen keren in het arbeidsproces. “Vanuit mijn kennis en ervaring kan en wil ik een bijdrage leveren aan het verbeteren van de arbeidsmarktpositie van mensen (ook die met een chronische ziekte). In het project ‘werk als medicijn’, waar ik een voortrekkersrol heb, zijn werkgevers uitgenodigd en betrokken geraakt, zij zijn zich bewust geworden van hun bijdrage aan MVO.

Vanuit mijn passie in combinatie met mijn achtergrond als financieel adviseur wil ik mijn kennis en ervaring inzetten om mensen met een chronische ziekte weer aan het werk te krijgen. Dit doe ik onder andere door (deel)inzicht te geven in het (financiële) perspectief en de mogelijkheden en behoeften van de coaches helder te krijgen, hierdoor wordt de eigen regie weer gestimuleerd. Dat is wat mij onderscheidt!”

Inschrijven voor de lezing kan tot en met 22 januari via: info@toonhermanshuiszeewolde.nl of via voorzitter@toonhermanshuiszeewolde.nl