Afbeelding

World Wetlands Day in Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders

Algemeen

ALMERE - De Almeerse Week van de Circulaire Economie kent een bijzondere aftrap: een dag vol activiteiten die in het teken staan van het moeras én duurzaamheid. Een op het eerste oog niet zo voor de hand liggende combinatie, maar het moeras biedt tal van circulaire mogelijkheden. Op 2 februari kunnen bezoekers het met eigen ogen zien, ervaren en zelfs proeven in Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders.

Het Natuurbelevingcentrum kijkt uit op een enorm wetlandgebied: De Oostvaardersplassen. Op 2 februari is het World Wetlands Day, daarom wordt er aandacht besteed aan dit bijzondere gebied en de mogelijkheden van het moeras. Zo kun je bijvoorbeeld op moerassafari in het Natura2000-gebied en een eigen mini-moeras-ecosysteem maken voor thuis. Er is een expositie van materialen gemaakt van Almeerse waterplanten en lichtgevende planten maar er kunnen bijvoorbeeld ook algen geproefd worden in een speciale algen-bar. Er zijn een aantal lezingen en excursies, er is voorlezen voor kinderen, er is een workshop verzorgingsproducten maken met algen en ook het survival-spel ‘Val niet in het moeras’.

Het evenement start 13.00 uur en is gratis te bezoeken. Voor sommige activiteiten (zoals de excursies en de workshops) wordt een bijdrage gevraagd, die kunnen vooraf al gereserveerd worden. Eén moerassafari en één lezing start al eerder dan 13.00 uur. De meubels en aankleding worden verzorgd door De Kringloper, die spullen zijn ook te koop.

Meer info: www.oostvaardersplassenalmere.nl

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 9 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 11 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 11 uur geleden