Afbeelding
Jelmer de Haas

Jazzdagen Harderwijk met uniek pianotrio

Algemeen

HARDERWIJK - De Jazzdagen Harderwijk zijn weer begonnen. Er is voor 2020 een mooi en bijzonder programma samengesteld. Alle concerten vinden plaats in de intieme Catharinakapel in het oude centrum van Harderwijk.

Donderdag 13 februari is het de beurt aan het internationale trio Baldych-Courtois-Telderman. Zij transformeren de eeuwenoude, klassieke formatie van viool, cello en piano tot een kolkende muzikale ervaring met een nieuw geluid. Dankzij de bijzondere klik tijdens de eerste ontmoeting in 2018, is het trio nu op weg naar het creëren van hun debuutalbum, dat zal uitkomen in 2020.

De Poolse violist Adam Baldych, cellist Vincent Courtois uit Parijs en Nederlandse pianist en initiatiefnemer van het trio Rogier Telderman staan individueel niet alleen bekend om hun onomstreden composities. Ook behoren zij qua improvisatie tot de absolute top van Europa.

Het drietal grijpt vanaf het podium keer op keer de aandacht van het publiek door het minimale gebruik van technische ondersteuning. Op die manier ontstaat de directe, intieme verbinding met hun instrumenten en het publiek. In combinatie met de bijzondere locatie waar de Jazzdagen Harderwijk plaatsvinden, de intieme Catharinakapel, belooft dit weer een bijzonder concert te worden.

Voor meer informatie: www.jazzdagen.nl