Afbeelding

Stichting Lelystad Airport moet door! gaat voor spoedige realisering luchthaven

Algemeen

LELYSTAD - De komende weken zijn cruciaal voor Lelystad Airport. Het is de Stichting Lelystad Airport moet door! dan ook alles aangelegen dat er in Den Haag snel besluiten over de opening worden genomen vóór de verkiezingscampagnes losbarsten. De stichting heeft daarom maandag 3 februari een paginagrote advertentie met een open brief aan het kabinet geplaatst in NRC. De open brief is ondertekend door VNO-NCW en meerdere lokale bedrijfskringen, die vele duizenden ondernemingen vertegenwoordigen.

In de open brief attendeert de stichting minister-president Rutte en het kabinet erop dat alle benodigde investeringen zijn gedaan. De luchthaven is er volgens haar ‘helemaal klaar voor’. “Het bedrijfsleven in Flevoland en omgeving rekent er net als Schiphol nu al jaren op dat Lelystad Airport open gaat voor vakantievluchten. Zij is cruciaal voor de economische motor die de mainportfunctie van Schiphol is,” laat de stichting in een persbericht weten. “Maar ook voor de regio rondom Lelystad Airport waar dringend behoefte is aan versterking van de economische infrastructuur. Zo is het een gezamenlijke oproep aan de politiek om de afspraak, die niet alleen een afspraak is tussen coalitiepartners in Den Haag maar ook met het bedrijfsleven en inwoners, na te komen.”

Stichting Lelystad Airport moet door! werd in 2017 opgericht om de vele voorstanders van een snelle opening van Lelystad Airport als vakantieluchthaven een stem te geven.

Afbeelding
Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56