Afbeelding

Gratis basiscursus omgaan met de computer

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, tweedehands koopjes zoeken, overheidsinformatie lezen: het gaat tegenwoordig bijna allemaal via het internet. Maar lang niet iedereen kan goed met computers overweg. Daarom biedt FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde ondersteuning bij het omgaan met de computer met de gratis cursus Klik & Tik. De cursus start dinsdag 3 maart.


Oefenprogramma
Kunnen omgaan met de computer en de weg vinden op het internet is tegenwoordig een vereiste. Internet wordt immers steeds belangrijker in het dagelijks leven. Klik & Tik is een oefenprogramma voor iedereen die wel wat ondersteuning kan gebruiken op digitaal gebied. Door middel van filmpjes kan de eenvoudige uitleg worden bekeken en gaan deelnemers aan de slag met praktische oefeningen. Na het volgen van deze cursus ben je een stuk handiger met de computer.

In het programma is alle ruimte voor de eigen behoefte, veiligheid en persoonlijk contact. Er is volop begeleiding, dus elke vraag kan aan bod komen. Het aantal deelnemers is beperkt, dus wees er snel bij. Aanmelden is noodzakelijk en kan per e-mail of aan de balie in de bibliotheek.


Onder begeleiding

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten en wordt gegeven in de bibliotheek onder begeleiding van deskundige medewerkers. De cursus start 3 maart. De bijeenkomsten vinden wekelijks plaats op dinsdagmorgen van 10.30 tot 12.30 uur in de bibliotheek. Er zijn geen kosten aan verbonden. Naast het volgen van de cursus is er gelegenheid om tijdens de openingsuren van de bibliotheek te oefenen op één van de internetcomputers.