Afbeelding

Floriade Expo gaat Flevolandse voedselproducten promoten

· leestijd 1 minuut Algemeen

FLEVOLAND - Floriade Expo 2022 en Vereniging FlevoFood hebben maandag 10 februari een Letter of Intent (LOI) getekend bij Vereecken Fruitsappen & Appel- en Perenschilbedrijf in Dronten om de Flevolandse voedselproducten te promoten tijdens en in aanloop naar de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022.

De ondertekenaars gaan zich gezamenlijk inzetten voor de promotie van de Flevolandse voedselproducten. Aandacht is er voor zowel de consumptie en productie van Flevolandse producten. Er wordt samen opgetrokken voor het ontwikkelen van kennis, het leggen van samenwerkingsverbanden en het bieden van een platform voor de Flevolandse voedselproducten.

In deze LOI is ook de vertegenwoordiging van Floriade in de Task Force Korte Ketens vastgelegd. De Task Force levert een belangrijke bijdrage aan de grote veranderingen die ons voedselsysteem in de komende tien jaar gaat doormaken. Deze oplossingen gaan niet alleen over voeding, maar ook over hoe wij ons tot elkaar verhouden, hoe wij ons landschap inrichten en hoe wij antwoorden vinden op klimaatverandering.

“Flevoland is bij uitstek een landbouwprovincie gericht op voeding. Met FlevoFood starten we deze LOI om met elkaar een positieve impact te realiseren op de voedseleconomie. Het bijeenbrengen van kennis en ontwikkeling over voedselverspilling vormt een integraal onderdeel van de missie Floriade Expo 2022. Aandacht voor de Flevolandse voedselproducten is voor ons onmiskenbaar”, aldus Peter Verdaasdonk, algemeen directeur Floriade Expo 2022.

Vereniging FlevoFood

De Vereniging FlevoFood wil katalysator en aanspreekpunt zijn om het Flevolandse voedselproduct te stimuleren zodat zowel producent, afzetkanaal, consument en milieu daarvan optimaal profiteren. De netwerkvereniging van bedrijven, die letterlijk en figuurlijk geworteld zijn in de polder, wordt gevormd door leden die actief zijn in de landbouw, verwerking, logistiek, handel, horeca, catering en retail. De bedrijven binnen de Vereniging Flevofood werken onderling nauw samen en zoeken samenwerkingsverbanden met een groot aantal partners zoals overheden, financiële en kennisinstellingen.

De 7de editie van de wereldtuinbouwtentoontentoonstelling vindt van april tot en met oktober 2022 plaats in Almere.