Afbeelding

Vollemaan wandeling met IVN Zeewolde en Staatsbosbeheer

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Op zaterdagavond 7 maart organiseert IVN Zeewolde in samenwerking met Staatsbosbeheer een speciale vollemaanwandeling in het Horsterwold. De wandeling is voor jong en oud, kinderen vanaf acht jaar met ouders zijn van harte welkom.

De wandeling start om 20.00 uur bij Kampeerterrein De Banken, Dasselaarweg 45 in Zeewolde. Inloop vanaf 19.30 uur. Leden van IVN Zeewolde betalen € 2,50; voor niet leden kost deelname € 5,- per persoon. Kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen, mits onder begeleiding, gratis meelopen. Gelieve contant te betalen.

“Het is op de maandag na dit weekend volle maan. Uit ervaring weten we dat een boswandeling bij een wassende bijna volle maan een heel bijzondere ervaring is”, aldus IVN. “De dag loopt ten einde, de zon gaat onder, de schemer valt over het Horsterwold… de dag gaat over in nacht… de duisternis en geluiden van het bos worden je metgezellen. We gaan dit zien, horen, voelen en ruiken… we gaan dit ervaren en beleven.”

Bezoekers worden verwelkomd op veld 2, waar zij kunnen genieten van het houtvuur, een drankje en live muziek van de band Ackoord. Na een korte introductie om 20.00 uur gaat de wandeling, die ongeveer 1,5 uur duurt, van start onder leiding van IVN natuurgidsen. Onderweg wordt uitleg gegeven over nachtdieren van het Horsterwold, zoals vleermuizen, ransuilen, reeën en vossen. Bij een onbewolkte hemel wordt aandacht besteedt aan de maan en sterrenbeelden. “Bovenal beleven we de mystieke sfeer van het Horsterwold bij een bijna volle maan… een bijzonder ervaring.”

Het lopen in het donker over bospaden is niet helemaal zonder risico’s. De organisatie gaat ervan uit dat de deelnemers goed ter been zijn en in staat om twee uur achtereen te lopen. Bij flinke storm of zware regenval gaat de wandeling niet door. Raadpleeg vooraf de IVN website http://www.ivn.nl/afdeling/zeewolde of http://www.staatsbosbeheer.nl/Natuurgebieden/Randmeerbossen

Voor meer informatie: Jeannette Rubbens via jeannetterubbens8@gmail.com