Afbeelding

Fietsles voor statushouders

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Als je denkt aan Nederland, denk je aan fietsen! Heerlijk; de wind door je haren, een boodschap doen, gezellig op bezoek bij vrienden, even naar de bibliotheek... ideaal om de fiets daarvoor te pakken. Maar wat als je nou niet kunt fietsen? Bijvoorbeeld omdat je uit een land komt waar fietsen je niet wordt geleerd? Op zaterdag 28 maart gaat het project ‘Samen Fietsen’ van start. In dit project leren statushouders op een laagdrempelige manier de fiets te gebruiken door middel van fietslessen die worden gegeven door vrijwilligers.


Welzijn Zeewolde zocht de samenwerking met Meerinzicht, Grenzeloos Bewegen en Stichting De Basisz om dit speciale project handen en voeten te geven. De deelnemers aan de Veranderdag van de PGZ zullen ook actief ondersteunen.


In een aantal bijeenkomsten wordt mensen geleerd hoe zij een fiets veilig en goed kunnen gebruiken. Het gaat om statushouders in Zeewolde. De fietslessen worden gegeven door de vrijwilligers van de Veranderdag. Belangrijke doelen van dit project: elkaar leren kennen, de eerste beginselen van het fietsen onder de knie krijgen, samen werken aan resultaat en vooral veel plezier maken!


De eerste fietsles is zaterdag 28 maart van 13.30 tot 16.00 uur bij de Atletiekbaan aan het Kluunpad. Op dit beschermde terrein kan veilig geoefend worden.
Mensen die zelf ook willen leren fietsen of die iemand kennen die hier graag aan meewerkt, mogen zich aanmelden. In totaal gaat het om vier zaterdagmiddagen lessen geven aan de nieuwe fietsers. Zin in een grenzeloze ontmoeting met inhoud? Stuur een mail naar info@zeewoldevoorelkaar.nl en doe mee!