Afbeelding

ā€˜Vraaghuisā€™ in aanbouw bijna klaar

· leestijd 2 minuten Algemeen

ZEEWOLDE ā€” IJs, weder en Corona dienende zal wethouder Winnie Prins op woensdag 1 april de officiĆ«le opening verrichten van ā€˜Het Vraaghuisā€™ aan de Stevinweg. Het is er dus toch van gekomen: Ć©Ć©n plek, Ć©Ć©n ā€˜loketā€™ voor alle vragen op sociaal-maatschappelijk terrein, op zorgterrein en wat in het verlengde daarvan verder maar te bedenken is. Veel adviserende en zorgverlenende instanties zijn daarbij betrokken, en al die neuzen dezelfde kant op krijgen, dat mag een bijzondere prestatie genoemd worden.

Projectleider Maryam Satari van Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (kortweg MDF), vertelt enthousiast over de totstandkoming van het Vraaghuis. ā€œDe ombudsman was er al een hele tijd geleden heel duidelijk in: geen van-kastje-naar-de-muur-gevoel meer, zorg voor Ć©Ć©n plek, Ć©Ć©n vraagbaak waar mensen terecht kunnen met hun advies- en zorgvraag. Vanuit de gemeente Zeewolde werd toen die vraag op het bordje van MDF gelegd: kunnen jullie dat oppakken en het idee van Ć©Ć©n loket zo laagdrempelig mogelijk vormgeven? Wel, we zijn nu bijna zover, en het gaat lukken!ā€ Eind vorig jaar verscheen in de lokale pers een advertentie waarin het publiek gevraagd werd mee te denken over een geschikte naam voor dat loket. ā€œWe kregen zoā€™n 15 heel goede kanshebbers binnen,ā€ gaat Maryam verder. ā€œDaarop hebben we verder geselecteerd, en uiteindelijk kwam ā€˜Het Vraaghuisā€™ als winnaar uit de bus. Vooral dat ā€˜huisā€™ geeft er iets huiselijks, iets uitnodigends aan. We willen dat cliĆ«nten zich thuis en vrij voelen om hun vragen op tafel te leggen. Deze naam zegt dus precies wie we zijn en wat we willen.ā€

Over dat ā€˜willenā€™ is Maryam kort en bondig: ā€œWe willen dat mensen zich welkom voelen, en na een prettig gesprek het Vraaghuis weer verlaten met Ć³f een antwoord, Ć³f een afspraak. Dat wil zeggen: een antwoord op een vraag als dat direct gegeven kan worden, of een concrete afspraak met een medewerker van een van de andere betrokken partners.ā€ De lijst van betrokken instanties is niet mis: het Vraaghuis wordt gedragen door Gemeente Zeewolde, Meerinzicht (WMO/PW), Kwintes, MDF, Icare, Tactus, UWV, Interaktcontour, Stichting MEE NL, Vluchtelingenwerk Nederland, Welzijn Zeewolde en Flevomeer Bibliotheken. Met Maryam Satari als coƶrdinator zal het Vraaghuis gaan draaien met een aantal ter zake kundige vrijwilligers die die tegelijk gastvrouw/gastheer zullen zijn Ć©n (over-)zicht hebben op de sociale kaart van Zeewolde. ā€œNiet iets van ā€˜zou je dƔƔr niet eens je licht opstekenā€™, maar concreet: een antwoord, of een afspraak, dĆ”t is de bedoeling!ā€ herhaalt Maryam nog maar eens.

Fysiek zal het Vraaghuis zetelen in het pand dat Zeewolde zo goed kent als de voormalige mannenmodewinkel van Jacco Scheen, pal naast het huidige MDF-kantoor. ā€œHeel ruim, en dat houden we zo! Geen enge hokjes dus, maar ruime zit- en praatplekken. De belettering op de ramen is al aangebracht, maar verder moet er nog het een en ander gebeuren. Het wordt mooi!ā€ Voor de goede orde: woensdag 1 april vindt de opening plaats in bijzijn van zakelijke partners en genodigden; op 2 en 3 april is het publiek hartelijk welkom.

Afbeelding
Tienerband Mixed Up
Tienerband Mixed Up brengt feest op Koningsdag Ingezonden Instagram 17 apr, 11:41
Havenkwartier - Polderwijk Zeewolde
Woonmanifestatie: Ontdek je droomwoning in Zeewolde! Algemeen 16 apr, 16:00
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 16): Het eenzame eerste graf op de begraafplaats Algemeen Instagram 16 apr, 15:30