Afbeelding

‘Zeewolde voor elkaar’ last NLdoet-klussen af

Algemeen

ZEEWOLDE – Deelnemende organisaties aan NLdoet worden door het Oranje Fonds opgeroepen om hun activiteiten uit te stellen. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus vindt het Fonds het niet verantwoord om de geplande activiteiten dit weekend door te laten gaan. “Met pijn in ons hart geven we dit advies”, zegt waarnemend directeur Marc van Hal. “NLdoet is immers een feest van sociale verbinding. Maar er is niks belangrijker dan gezondheid.” Ook in Zeewolde zijn NLdoet klussen afgelast.

Voor de 16e editie van NLdoet, die dit weekend gehouden zou worden, stonden landelijk zo’n 8.700 klussen gepland waarbij mensen iets goeds konden doen voor een ander. Ook in Zeewolde zijn er altijd veel vrijwilligers actief tijdens NLdoet.

Bij het vrijwilligersportaal ‘Zeewolde voor elkaar’ stonden er veertien klussen, waarbij zo’n honderd vrijwilligers waren betrokken, op het programma. Alle deelnemende organisaties zijn op de hoogte gesteld van de maatregel om de activiteiten op te schorten. “Sommige organisaties hebben aangegeven wel te gaan schoonmaken”, aldus Renate Vos – van Ittersum van Zeewolde Welzijn. “Maar wij als ‘Zeewolde voor elkaar’ hebben besloten niet naar de klussen toe te gaan.”

Het Oranje Fonds vraagt alle deelnemers hun activiteiten op een ander moment door te laten gaan. Er komt vooralsnog geen nieuwe landelijke datum.

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 6 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 8 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 8 uur geleden