Afbeelding

Gratis lid worden en vissen in heel Zeewolde; het kan!

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – Kinderen van maximaal 13 jaar kunnen gratis lid worden van de hengelsportvereniging Ons Stekkie. Met dit lidmaatschap op zak mogen zij in heel Zeewolde vissen.

“Tijdens onze controle rondes zien we heel veel Zeewoldenaren met de juiste papieren veel plezier beleven aan het vissen. De ouderen doorbreken de sleur, de jeugd beleeft volop avonturen waar ze later nog vaak over zullen praten. Visserslatijn bestaat echt”, vertelt voorzitter Jan van de Bovenkamp.

Een veelvoorkomende vraag die de hengelsportverenging gesteld wordt is: waar zijn bepaalde vissoorten te vangen? Volgens Van de Bovenkamp is dat best divers.

Een van de hotspots is de gracht langs de Cumulus en Coulise. “Daar zwemt onder meer brasem, voorn, winde, snoek, giebel, karper en zeelt en is de hele zomer prima bevisbaar.”

Ook de Spiektocht is ideaal viswater. “Tijdens de warme periode van het jaar is het prima vissen op alle witvissoorten. Langere sessies leveren hier vaak mooie grote karpers op.” Het voor het oog kleine slootje langs de Kringloop blijkt een topwater voor giebel en karper. “Simpel struinend vissen met het pennetje en bijvoorbeeld mais werkt hier perfect!”

Maar ook de wateren ter hoogte van de Zeilmaker zijn ideale plaatsen voor het vissen op witvis maar vooral ook Baars. De grote plas tussen de Kwartiermakerslaan en de vier Winden is ondiep maar zit volgens de expert bomvol verassingen. “Hier zwemmen de grote snoek, karper en windes; ze zijn weliswaar niet makkelijk maar wel te vangen.”

Langs het Wolderwijd zijn een aantal plekjes gecreëerd waar vanaf je met de feeder fantastisch kunt vissen. “Grote brasem en voorn zijn de te verwachten vissoorten.”

Ook is het volgens Van de Bovenkamp fantastisch vissen in het een schitterend stuk viswater langs het Weteringpad., waar volop grote karper, winde, voorn en zeelt en snoek zit.”

Nationale VISpas

Om te mogen vissen heb je wel documenten nodig. Dat kan via een paar klikken geregeld worden via https://visseninzeewolde.mijnhengelsportvereniging.nl/.

De VISpas is ook verkrijgbaar in het centrum bij Tropica, Bruna en de Winkeltjes.

“Met de juiste papieren en uiteraard een hengel met aas kun je zo aan de dagelijkse sleur ontsnappen”, aldus Van de Bovenkamp.

Afbeelding
Realisatie nieuw woonzorgcomplex in Zeewolde een stap dichterbij Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 17 uur geleden