Afbeelding

Nieuwe haring voor het college

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Het college van Zeewolde komt op iedere dinsdag voor vergadering bijeen. Actuele ontwikkelingen worden er doorgesproken en collegebesluiten genomen. Op dinsdag 16 juni onderbrak het college het onderlinge overleg voor een oer-Hollandse traditie: haringhappen. Chris Koelewijn van de gelijknamige visspecialiteitenzaak aan de Kerkstraat in Zeewolde trakteerde het college en de aanwezige ambtenaren op heerlijke Nieuwe Haring. B en W lieten zich de Hollandse lekkernij goed smaken!

1,5 m

De collegeleden verzamelden zich op het Raadshuisplein, waar normaliter omstreeks deze tijd de Zeewolder haringparty wordt gehouden. Deze gaat wegens de coronacrisis dit jaar helaas niet door. De 1,5 m richtlijn werd keurig in acht genomen, maar deze maatregel drukte de pret niet. Burgemeester Gerrit Jan Gorter genoot zichtbaar van de zilte lekkernij. “Ik ben geen fanatiek haringeter”, bekende hij, “maar deze is wel héél erg lekker!”

Visspecialist

De Nieuwe Haring is volgens visspecialist Chris Koelewijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit: “Het vetgehalte is dit jaar super. Door het warme voorjaarsweer heeft de haring zich goed vol kunnen eten met plankton. Eigenlijk hadden ze al eerder gevangen kunnen worden, maar door de extra weken zijn ze lekker dik en vet geworden.” En dat is goed, zegt Koelewijn, vette haring eten is volgens hem zeer gezond. Haring is zelfs een van de beste vissen voor je gezondheid. Zeker in deze tijden van corona heeft dan ook het spreekwoord ‘haring in het land, dokter aan de kant’ diepere betekenis gekregen.

Bron: Zeewolde Zakelijk.

Foto: Cees Steijger.